ΚΛΑ: «Γάζα, αγάπη μου». Μια εξαιρετική πρόταση για την “Ημέρα των ερωτευμένων”      

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης προβάλλει τη Δευτέρα 14/2 στις 20.15 και την Τρίτη 15/2 στις 21.30 την επίσημη πρόταση της Παλαιστίνης για τα Όσκαρ, μια ταινία με συμμετοχές στα φεστιβάλ Βενετίας, Τορόντο και Θεσσαλονίκης «Γάζα, αγάπη μου».

“Μια ιδιαίτερη ιστορία αγάπης που αποδεικνύει ότι ο έρωτας είναι ο φάρος ελπίδας που χρειαζόμαστε μέσα στο σκοτάδι”….Σε μια εργατική γειτονιά της σύγχρονης Γάζας όλα είναι εγκλωβισμένα, αποπνικτικά. Η αστυνομία βρίσκεται παντού κι ελέγχει τα πάντα, η οικονομική κρίση έχει γονατίσει τον κόσμο, βόμβες των Ισραηλινών διακόπτουν με συνέπεια την καθημερινότητα, συνεχόμενα black outs υπογραμμίζουν ότι η ζωή είναι μία συνεχής εμπόλεμη ζώνη. Οι νέοι θέλουν να φύγουν, να το σκάσουν. Οι μεγαλύτεροι προσπαθούν να επιβιώσουν. Το να ζήσουν είναι πολυτέλεια.

Εκεί συναντάμε τον Ισα, έναν 60πεντάχρονο ψαρά. Εργένης, γιατί αρνείται πεισματικά τα προξενιά της αδελφής του, μοναχικός, ακοινώνητος. Και κρυφά ερωτευμένος με τη Σιχάμ, μία μελαγχολική χήρα μοδίστρα, που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με την πρόσφατα χωρισμένη (ανήκουστο!) νεαρή κόρη της»… Η συνέχεια στη μεγάλη οθόνη.

Γ.Π.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο