Κινητοποίηση διαμαρτυρίας στη Σαμοθράκη

«ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ» είπαν χθες το μεσημέρι Δήμος, κάτοικοι και συλλογικοί φορείς του νησιού που συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα. Η Σαμοθράκη είναι ανάστατη από την είδηση του επερχόμενου λουκέτου και γίνονται προσπάθειες να μεταπειστεί η κεντρική διοίκηση, κάτι που διαφαίνεται δύσκολο.

Θυμίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Σαμοθράκης με ομόφωνη απόφαση του καταγγέλλει για το επικείμενο κλείσιμο του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Σαμοθράκης ως γεγονός που αποτελεί υποβάθμιση της οικονομικής λειτουργίας του νησιού και επιφέρει πολλά προβλήματα στους κάτοικους, επαγγελματίες και τους επισκέπτες.

Δεν είναι παραδεχτό επιχειρήσεις όπως η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ που έχει στηριχθεί τα τελευταία χρόνια με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενο , να υποβαθμίζει την οικονομία ενός ακριτικού νησιού.

Στα πλαίσια αυτά το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε :
1) Την διακοπή της λειτουργίας του δήμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/01/2019 ΩΡΑ 11:00 π.μ. ως την λήξη του ωραρίου.
2) Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΩΡΑ: 12:00 της 25/01/2019 στο οποίο καλούνται να συμμετέχουν εκπρόσωποι Αρχών και υπηρεσιών , φορείς, επαγγελματίες, κάτοικοι .

Στην κινητοποίηση δια μαρτυρίας, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Βίτσας ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει από τη στιγμή που έγινε γνωστή αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη και για τις επαφές που ο ίδιος έχει κάνει προς την διοίκηση της τράπεζας και προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Επικρατείας . Όπως σημειώνεται, «η εκτίμηση του δημάρχου είναι πως υπάρχει μια μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας για να παραμείνει ανοιχτό το υποκατάστημα. Επίσης αναφέρθηκε ότι η εν λόγω κινητοποίηση καθυστέρησε να πραγματοποιηθεί και εν τέλει έγινε βιαστικά εξαιτίας της αναβολής 2 φορές της συνεδρίασης του δημοτικού συμβούλιου επειδή δεν υπήρχε απαρτία».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο