Κίνδυνο για περιουσίες, ακόμη και ζωές, συνιστά ο τρόπος κατασκευής του φράχτη στη Βύσσα

“Καμπανάκι” από τον ΤΟΕΒ του Ωοειδούς προς τους αρμόδιους: “Η συγκεκριμένη παρέμβαση θα αποτελέσει αχίλλειο πτέρνα για την περιοχή”
Την επιστολή αγωνίας κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή ο Αναστάσιος Δημοσχάκης

Σε κατάθεση Κοινοβουλευτικής Αναφοράς προέβη ο Βουλευτής Έβρου της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης, διαβιβάζοντας την επιστολή του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Πυθίου-Ορεστιάδας-Βύσσας (Ωοειδές) αναφορικά με τον τρόπο κατασκευής του αποτρεπτικού εμποδίου στο ανάχωμα της περιοχής Ν. Βύσσας του Δήμου Ορεστιάδας.

Τα μέλη του ΤΟΕΒ, καταθέτοντας την εμπειρία τους, υπογραμμίζουν ότι η περιοχή όπου συντελείται η κατασκευή του εν λόγω έργου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη καθώς, όπως έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν, συνιστά σημείο κινδύνου υπερπήδησης του νερού, με ενδεχόμενο κίνδυνο να σημειώνονται πλημμυρικά φαινόμενα, όχι μόνο στην περιοχή της Ν Βύσσας αλλά και στον Κάμπο της Ν.Ορεστιάδας.

Για τον λόγο αυτό, ζητείται η επανεξέταση του τρόπου κατασκευής του χρήσιμου αποτρεπτικού εμποδίου στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή του Ν.Έβρου, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν αρνητικές επιπτώσεις για το αγροτικό-κτηνοτροφικό κεφάλαιο της περιοχής, τα εγγειοβελτιωτικά έργα, καθώς και στις οικίες και στις τοπικές επιχειρήσεις.

Ακολουθεί αναλυτικά η Κοινοβουλευτική Αναφορά :

ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΘΕΜΑ : ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟΥ ΕΜΠΟΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ Ν. ΒΥΣΣΑΣ Δ.Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ! 

Ο Βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, καταθέτει στο Προεδρείο της Βουλής την επιστολή του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Πυθίου-Ν.Ορεστιάδας-Βύσσας (Ωοειδές), αναφορικά με τον τρόπο κατασκευής του αποτρεπτικού εμποδίου (φράχτης) στο ανάχωμα της περιοχής Ν. Βύσσας Ορεστιάδας.

Όπως αναφέρεται, η νέα κατασκευή του έργου στην συγκεκριμένη περιοχή, με την κοπή του αναχώματος και με την ρίψη σκυροδέματος, συνιστά εν δυνάμει κίνδυνο όχι μόνο για την περιοχή της Ν.Βύσσας αλλά και για τους παρακείμενους οικισμούς.

Υπογραμμίζεται ότι η συγκεκριμένη περιοχή, όπως έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν, συνιστά σημείο κινδύνου υπερπήδησης του νερού, με αποτέλεσμα την εμφάνιση πλημμυρικού φαινομένου, το οποίο ενδέχεται, ανάλογα με την έντασή του, να κατακλύσει τον οικισμό κι όχι μόνον.

Καταθέτοντας την εμπειρία τους, τα μέλη του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), υπογραμμίζουν ότι ο συγκεκριμένος τρόπος κατασκευής του έργου ενδέχεται να επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στο αγροτικό κεφάλαιο, τα εγγειοβελτιωτικά έργα, στις κατοικίες της περιοχής, στις τοπικές επιχειρήσεις ακόμα και στην απώλεια ανθρώπινων ζωών…

Για τον λόγο αυτό, ζητούν την επανεξέταση του τρόπου κατασκευής στο συγκεκριμένο σημείο και την αποκατάσταση του αναχώματος στην πρότερη μορφή του.

Εδώ η  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΕΒ (1)

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο