Κάλεσμα σε απεργία και συγκέντρωση από Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ Εβρου

 «Αύξηση μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας», οι διεκδικήσεις μεταξύ άλλων

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους στον κοινό αγώνα και στην απεργία των συνδικάτων σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, ημέρας πανελλαδικής απεργίας. Οι Ομοσπονδίες διεκδικούν μεταξύ άλλων αύξηση μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους.

Το Εργατικό Κέντρο Έβρου και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Έβρου καλούν όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αλεξανδρούπολη στις 11:00 π.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Ν. Έβρου και στην Ορεστιάδα στις 11:00 π.μ. στην πλατεία μπροστά στο Δημαρχείο. Την ίδια ημέρα στις 10.30πμ απεργιακή συγκέντρωση διοργανώνει το ΠΑΜΕ και μια σειρά εργατικών σωματείων στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης.

Συμμετοχή στις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα», καλώντας τους αγρότες να δώσουν μαζικά το «παρών» στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν στις 10:30 π.μ. στην Αλεξανδρούπολη και στις 11 π.μ. στην Ορεστιάδα. «Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει τις ζωές μας», αναφέρει η Ομοσπονδία στο κάλεσμά της.

Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη γενική απεργία της 6ης Απριλίου απευθύνει στα μέλη της η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, τονίζοντας πως «οι εκπαιδευτικοί, όπως και ολόκληρος ο λαός βρίσκονται αντιμέτωποι με την ακραία αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης». Το συλλογικό όργανο των εκπαιδευτικών του βορείου Έβρου ανακοίνωσε και τη συμμετοχή του στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει σήμερα Τετάρτη στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, στις 11 το πρωί, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ο κλάδος υποστηρίζει ότι «κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας συνεχίζουν το σφυροκόπημα της Δημόσιας Εκπαίδευσης» με σκοπό «να αλλάξει ριζικά προς το χειρότερο το DNA του δημόσιου σχολείου, εντείνοντας τους ταξικούς φραγμούς». Υπογραμμίζει παράλληλα την ανάγκη «το εργατικό κίνημα να συσπειρωθεί και να αγωνιστεί για την ανατροπή και του νόμου Χατζηδάκη, που προωθεί τη βαθύτερη εκμετάλλευση της εργασίας».

 Το Εργατικό Κέντρο Έβρου

«Πέρασαν πάνω από δεκατέσσερα χρόνια που μια βαθιά κρίση ξεκίνησε. Μια κρίση που επηρέασε με το χειρότερο τρόπο , τα εισοδήματά μας, τα σχέδιά μας , τις ζωές μας. Μια κρίση που έμελλε να είναι η πρώτη μίας σειράς κρίσεων , που δυστυχώς συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Δεκατέσσερα χρόνια κρίσης, δημιουργώντας μεγαλύτερες ανισότητες και περισσότερες οικονομικές δυσκολίες , σε εκατομμύρια εργαζόμενες και εργαζόμενους. Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν , όμως η κρίση διαρκώς βαθαίνει , τα βάρη μένουν ίδια και τα δικαιώματα συρρικνώνονται . Ο ΜΙΣΘΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ και ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ για κάθε εργατική οικογένεια απλά ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ. Αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα και πρέπει ν’ αλλάξει, γιατί δεν εννοείται ανάπτυξη που δεν προϋποθέτει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει μέλλον που δεν περνάει από την ανθρώπινη προοπτική». 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Επαρκή και δίκαιο κατώτατο μισθό.
  • Άμεση έναρξη συλλογικών διαπραγματεύσεων.
  • Άμεση αποτροπή της φτωχοποίησης του πληθυσμού.
  • Άμεση αποκατάσταση των εγγυήσεων της συλλογικής εργατικής προστασίας στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Άμεση κατάργηση των εμποδίων στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.
  • Άμεση αποκατάσταση των θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων και της εργατικής προστασίας με σταθερή και πλήρη πενθήμερη εργασία.
  • Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων , σωματικής και ψυχικής.
  • Καμιά περικοπή του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος σε μισθοδοτούμενους με το ενιαίο μισθολόγιο εργαζόμενους με συμβάσεις ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ.
  • Άμεσα μέτρα αποκατάστασης του θεσμικού κοινωνικού ελέγχου
  • Καμία άλλη απόλυση και άμεση επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων που απολύθηκαν.

Συμμετέχουμε όλοι μαζικά και δίνουμε δυναμικό παρών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Έβρου την Τετάρτη 06 Απριλίου 2022 στις 11:00 π.μ. μπροστά στο κτήριο του Εργατ/κού Κέντρου.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο