Καιρός: Έρχονται «κατεβασιές» πολικής προέλευσης

Οι ψυχρές αέριες μάζες θα περάσουν και από την Ουκρανία, όπου, λόγω του πολέμου, ενδέχεται να επιβαρυνθεί σημαντικά η ποιότητα της ατμόσφαιρας και στη χώρα μας
Χειμωνιάτικο θα είναι την επόμενη εβδομάδα το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας, καθώς αναμένεται επιδείνωση με πολικές αέριες μάζες να κατέρχονται από τη βόρεια βορειοανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους Σάκη Αρναούτογλου και Κλέαρχο Μαρουσάκη.
 Ο καιρός αναμένεται να είναι άστατος τις επόμενες μέρες, με το τριήμερο της Καθαρά Δευτέρας να μην είναι ευχάριστο για όλες τις περιοχές από πλευράς φαινομένων, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Ο ίδιος σημειώσε ότι βροχές και σύννεφα θα εμφανιστούν από την Παρασκευή (4/3), όμως από το Σάββατο (5/3) θα επεκταθούν από τα Δυτικά προς την Βόρεια Ελλάδα τις πρωινές ώρες. Οι βροχές θα κατέβουν προς τα Νότια και την Αττική από το βράδυ, ενώ θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής (6/3).
Επίσης, την Καθαρά Δευτέρα αναμένεται επιδείνωση μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ το Λεκανοπέδιο και στα Νότια, ο καιρός θα εμφανίσει ηλιοφάνεια, όπως αναφέρουν τα πρόσφατα προγνωστικά δεδομένα.
Ωστόσο, όπως λέει ο γνωστός μετεωρολόγος, ο χειμώνας είναι εδώ…
Από την πλευρά του, ο κ. Μαρουσάκης έγραψε σε ανάρτησή του:
Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ
Με διαδοχικές κακοκαιρίες αναμένεται να κυλήσουν και οι επόμενες ημέρες στη χώρα μας διατηρώντας το χειμωνιάτικο καιρικό σκηνικό και την επόμενη εβδομάδα. Μάλιστα τη νέα εβδομάδα αναμένουμε περεταίρω επιδείνωση των καιρικών συνθηκών με πολικές αέριες μάζες να κατέρχονται από τη βόρεια βορειοανατολική Ευρώπη προς την περιοχή μας ρίχνοντας σημαντικά τη θερμοκρασία και φέρνοντας τα χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με αυξημένες τις πιθανότητες να δούμε τα χιόνια ακόμη και γύρω από την πόλη της Αθήνας.
Και αν το χιόνι δημιουργεί σε αρκετούς ένα ευχάριστο συναίσθημα και κυρίως βέβαια στα παιδιά (αν και μετά τον τελευταίο χιονιά και τα προβλήματα που αυτός έφερε πολλοί ενδεχομένως να έχουν διαφορετική γνώμη), αυτό το κύμα ψύχους που φαίνεται να κατεβαίνει τις επόμενες ημέρες, πολύ πιθανό να μας βάλει και σε έντονες σκέψεις με δεδομένο την πολεμική κατάσταση που επικρατεί στη γειτονιά μας. Αυτό γιατί η ροή των αερίων μαζών τις επόμενες ημέρες θα είναι από τα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα της Γηραιάς ηπείρου και προφανώς μέρος των αερίων μαζών που θα φτάσουν στη χώρα μας και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή, θα περνούν και από την περιοχή της Ουκρανίας με ό.τι και αν αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα κι όχι μόνο.
Η ατμόσφαιρα διαθέτει μηχανισμούς κάθαρσης (υγρή-ξηρή εναπόθεση), όπου με αυτή τη διαδικασία απομακρύνονται χημικά στοιχεία προς την επιφάνεια. Η υγρή εναπόθεση λαμβάνει χώρα όταν έχουμε βροχές, χιόνια κτλ ενώ στην ξηρή εναπόθεση τα στοιχεία αυτά απομακρύνονται με την κίνηση των αερίων μαζών. Τώρα σε ότι αφορά την συγκεκριμένη περιοχή, γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά τι βρίσκεται εκεί και ποιος προφανώς είναι ο μεγαλύτερος φόβος όλων μας. Μακάρι σύντομα να λάβει τέλος αυτός ο εφιάλτης του πολέμου που ζούμε ο οποίος θα αφήσει πίσω του πολλές δυσάρεστες συνέπειες για την ανθρωπότητα και το περιβάλλον γενικότερα, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε κάθε πόλεμο. Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και σε όλους!

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο