Καγκελάριος Αυστρίας: Προσπαθούμε να πείσουμε την Κομισιόν να γίνει με κονδύλια της ΕΕ ο φράχτης στον Έβροχτης στον Έβρο

“Τα σύνορά με την Τουρκία έχουν κενά, πρέπει να προστατέψουμε την Ελλάδα από τις μαζικές εισροές μεταναστών” είπε ο Καρλ Νέχαμερ

«Σε όλες τις συνομιλίες μας με την Τουρκία ως αρχηγοί κρατών θα πρέπει να προσπαθούμε να δείξουμε στον Ερντογάν πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνει πολιτική με αυτού του είδους τις στρατιωτικές επιθέσεις, όπως αναφέρει μερικές φορές όταν μιλάει για τα νησιά», τόνισε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νέχαμερ μιλώντας το Σάββατο 29 Απριλίου στο Φόρουμ των Δελφών. «Όλοι μπορούμε να δούμε τι σημαίνει επιθετικότητα, αν δούμε την κατάσταση στον Έβρο. Η Ευρώπη ήταν ενωμένη και αυτή είναι η μοναδική απάντηση στην Τουρκία» πρόσθεσε. Υπογράμμισε δε πως «Η Αυστρία συμφωνεί απόλυτα με την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του τείχους στον Έβρο».
Αναλυτικά, για το αν η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει αρκετά για να αντιμετωπισθούν οι τουρκικές προκλήσεις κατά της χώρας μας και για το Κυπριακό, ο Καρλ Νέχαμερ τόνισε ότι: «Είναι απολύτως απαραίτητο να είναι η Τουρκία -και είναι- θέμα σε κάθε Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτακης πάντα τονίζει πόσο σημαντικό είναι να υποστηριχθεί η Ελλάδα και σε όλες τις συνομιλίες μας με την Τουρκία ως αρχηγοί κρατών, θα πρέπει να προσπαθούμε να δείξουμε στον Ερντογάν πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνει πολιτική με αυτού του είδους τις στρατιωτικές επιθέσεις, όπως αναφέρει μερικές φορές όταν μιλάει για τα νησιά». Υπογράμμισε δε πως «Όλοι μπορούμε να δούμε τί σημαίνει επιθετικότητα, αν δούμε την κατάσταση στον Έβρο. Ήταν απίστευτο το τι συνέβη εκεί. Στείλαμε ειδική μονάδα, οι αστυνομικοί μας ήταν μάρτυρες της κατάστασης στον Έβρο και έφεραν στην Αυστρία βιντεοσκοπημένες αποδείξεις. Η Ευρώπη ήταν ενωμένη και αυτή είναι η μοναδική απάντηση στην Τουρκία».
Ο Αυστριακός καγκελάριος αναφερόμενος στον φράχτη του Έβρου είπε: «Συμφωνούμε απολύτως και προσπαθούμε να πείσουμε την Κομισιόν ότι πρέπει να υποστηριχθούν οικονομικά οι χώρες που συνορεύουν με την Τουρκία. Η Αυστρία βρίσκεται επίσης υπό μεγάλη πίεση, αν και δεν συνορεύει, επομένως δεν χρειάζεται να κατασκευάσει τείχος, συμφωνεί όμως απόλυτα με την χρηματοδότηση του τείχους στον Έβρο. Το θέμα το έφερε η Αυστρία μαζί με την Ολλανδία στην Επιτροπή/Κομισιόν και πίεσε ώστε να τεθεί το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, και αυτό έγινε. Ήταν η πρώτη φορά που είχαμε μια συζήτηση χωρίς αντιπαραθέσεις μεταξύ κρατών πρώτης ή δεύτερης γραμμής μετανάστευσης, μείναμε ενωμένοι». Ο Καρλ Νέχαμερ είπε επίσης πως: «Η Αυστρία υποστηρίζει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την ενίσχυση των χωρών, οι οποίες πρέπει να επενδύσουν στην προστασία των συνόρων τους και με τεχνικό υλικό. Δεν είναι μόνο η Ελλάδα, είναι και η Βουλγαρία η οποία αντιμετωπίζει την παράνομη μετανάστευση. Τα σύνορά της με την Τουρκία έχουν κενά, πρέπει να την προστατέψουμε από τις μαζικές εισροές μεταναστών όπως άλλωστε την Ελλάδα αλλά και την Ιταλία».
Ο Καρλ Νέχαμερ είπε ακόμη ότι δεν νομίζει ότι οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες τους οποίους προτείνει η Κομισιόν, θα οδηγήσουν σε σύγκρουση βορρά-νότου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τάχθηκε υπέρ της επιτάχυνσης της ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, όχι όμως και της Ουκρανίας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του