«Καμπανάκι» επιβίωσης από τους Κτηνοτροφικούς Συλλόγους ΑΜΘ

Νέα επιστολή στέλνουν οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κρούοντας «καμπανάκι» επιβίωσης, καθώς διαμηνύουν πως «όλες οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της χώρας μας βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο». Οι Σύλλογοι σημειώνουν πως ήδη με  δύο επιστολές προς τον πρώην υπουργό Σπήλιο Λιβανό είχαν ζητήσει μέτρα στήριξης για τη μεγάλη και παρατεταμένη αύξηση της τιμής των ζωοτροφών.

Τονίζουν πως δυστυχώς η αύξηση αυτή συνεχώς διογκώνεται και σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στην ενέργεια και τα καύσιμα, αλλά και σε όλα τα εφόδια των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, «έφεραν την κτηνοτροφία σε οικονομικό αδιέξοδο, που έχει γίνει θηλιά στο λαιμό όλων μας».

Οι πολλαπλές εξαγγελίες, «της οικονομικής ενίσχυσης με 2% επί του τζίρου του 2021 των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων που αποφασίσατε, κατέστη επικοινωνιακά κουραστική και είναι οικονομικά ανούσια και άδικη! Επικοινωνιακά κουραστική, γιατί επαναλαμβάνετε επί μήνες τα ίδια σχεδόν μέτρα, διατυμπανίζοντας τη σημαντική για εσάς, στήριξη της ελληνικής κτηνοτροφίας.

Ανούσια, γιατί αντιστοιχεί σε ψίχουλα, αναλογιζόμενοι την οικονομική επιβάρυνση που έχουμε υποστεί.

Άδικη, γιατί μοιράζετε τα ψίχουλα αυτά οριζόντια και ανάλογα με την αξία της παραγωγής, η οποία διαφοροποιείται από το είδος του ζώου, τη φυλή του, τον τρόπο εκτροφής, την υγεία του, τις κλιματικές συνθήκες και τη γεωγραφική θέση της εκτροφής, ενώ οι διατροφικές ανάγκες των ζώων, τις περισσότερες φορές, δεν είναι  ανάλογες με την αξία του παραγόμενου προϊόντος.

[…] Σας προτείνουμε τα χρήματα αυτά να τα μοιράσετε στους άπορους, γιατί εμείς οι κτηνοτρόφοι δεν έχουμε ανάγκη από ελεημοσύνη και φιλοδώρημα, αλλά από πραγματική οικονομική στήριξη, που θα τηνεπιστρέψουμε πολλαπλάσια στα δημόσια ταμεία, με την αύξηση του παραγόμενου προϊόντος και του κύκλου εργασιών γύρω από αυτό» σημειώνουν μεταξύ άλλων οι Σύλλογοι προς τον υπουργό.

xronos.gr

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο