efhmerida1

Η Θεσσαλονίκη γέμισε τρακτέρ: Μαύρες ελληνικές σημαίες, φέρετρα και απόβαση στη ΔΕΘ

Εκατοντάδες τρακτέρ κατέκλυσαν την Θεσσαλονίκη και παρατάχθηκαν μπροστά σε πύλη της ΔΕΘ.

Χιλιάδες αγρότες βρίσκονται επί ποδός πολέμου σε διάφορα μπλόκα της χώρας ενώ σήμερα έκαναν απόβαση και στην Θεσσαλονίκη.

Αγρότες από την Ημαθία, την Πέλλα, τις Σέρρες, το Κιλκίς, τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές, έχοντας μαύρες ελληνικές σημαίες, έφτασαν στην Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

Ακόμη, στο σημείο υπάρχει τροχαία προκειμένου να διευκολύνει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

agrotes795

 

 

Στο πλευρό των αγροτών οι ψαράδες

Στο πλευρό των αγροτών που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται οι ψαράδες της Μηχανιώνας.

Έχοντας παρατάξει τις μηχανότρατές τους στον Θερμαϊκό Κόλπο, μπροστά από την παλιά παραλία, οι αλιείς αποφάσισαν σήμερα να μην ψαρέψουν, σβήνοντας τις μηχανές από τις βάρκες, ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών. Παράλληλα, υπάρχει και ενδεχόμενο να συναντηθούν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη.

Τα μέλη του συλλόγου αλιέων Μηχανιώνας «Η Αγία Παρασκευή» τονίζουν πως και τα δικά τους αιτήματα είναι παρόμοια με τον αγροτών. Το κόστος παραγωγής είναι υψηλό, τα δίχτυα, τα καύσιμα, τα κιβώτια ενώ επισημαίνουν ότι από τα χέρια τους φεύγουν πάρα πολύ φθηνά τα ψάρια και καταλήγουν σε πολύ υψηλές τιμές στον καταναλωτή.

Dnews.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης-Βασικός Μέτοχος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr