Η Σόφια μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών για πολυτελείς διακοπές ευεξίας

Η Σόφια βρέθηκε στην τρίτη θέση στις επιλογές για αποδράσεις ευεξίας με τα 83 σπα 4 αστέρων και άνω

Ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης για πολυτελείς διακοπές ευεξίας βρίσκεται η Σόφια, σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το OVO Network, όπως μεταδίδει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ. Η μελέτη των πιο δημοφιλών προορισμών για διακοπές στην Ευρώπη λαμβάνει υπόψη τον αριθμό των εστιατορίων με αστέρι Michelin, πολυτελών σπα και ξενοδοχείων 5 αστέρων ανά ένα εκατομμύριο τουρίστες, τον δείκτη ασφάλειας και τις τάσεις αναζήτησης πολυτελείας.
Η Σόφια βρέθηκε στην τρίτη θέση στις επιλογές για αποδράσεις ευεξίας με τα 83 σπα 4 αστέρων και άνω, που ισοδυναμεί με 60 πολυτελή σπα ανά ένα εκατομμύριο τουρίστες. Ο μέσος αριθμός ιαματικών λουτρών 4 αστέρων και άνω σε μια πόλη στη μελέτη είναι 129, που ισοδυναμεί με 26 ανά εκατομμύριο τουρίστες.
Οι μόνες πόλεις που ξεπέρασαν τη Σόφια ήταν η Βαρκελώνη (η οποία έχει 87 πολυτελή σπα ανά εκατομμύριο τουρίστες) και η Ζυρίχη με λίγο λιγότερο από 74 ανά εκατομμύριο τουρίστες, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων.
Στην 4η και 5η θέση βρέθηκαν Βερολίνο και Παρίσι. Επίσης, στο ίδιο τηλεγραφήμα αναφέρεται πως η Σόφια είναι ένας από τους πιο trendy προορισμούς για πολυτελείς διακοπές, ούσα στη 10η θέση σε αποτελέσματα αναζήτησης του Google για πολυτελείς προορισμούς. Όπως αναφέρεται, η Σόφια διαθέτει 12 ξενοδοχεία 5 αστέρων που υπολογίζεται σε 8,7 ανά ένα εκατομμύριο τουρίστες (5η στη συνολική κατάταξη). Αυτό είναι 140% περισσότερο από τον μέσο όρο της μελέτης για 5 ξενοδοχεία 5 αστέρων ανά ένα εκατομμύριο τουρίστες.
Οι ελβετικές πόλεις Ζυρίχη και Γενεύη είναι οι κορυφαίες ευρωπαϊκές πόλεις για πολυτελείς διακοπές στην Ευρώπη, με τη Μαδρίτη να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.
voria.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο