Η μεγάλη γιορτή του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης, την Πέμπτη 02 Ιανουαρίου 2020 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν αθλητές μας, που πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις κατά την κολυμβητική περίοδο 2018–2019 εντός και εκτός συνόρων, εκπροσωπώντας τόσο τον Ο.Φ.Θ.Α όσο και την χώρα μας κολυμπώντας με την ομάδα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Μεταξύ αυτών, σε εθνικό επίπεδο αναδείχθηκαν, ως καλύτερος κολυμβητής για το 2019 ο Ανάργυρος Τυλιγαδάς και ως καλύτερη κολυμβήτρια η Όλγα Δήμητρα Στούρα.

Για τις διεθνείς τους διακρίσεις κολυμπώντας με το Εθνόσημο, βραβεύτηκαν οι κολυμβητές:

 • Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης  για τα 3 χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ και για το νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ. ελεύθερο.
 • Δημήτριος Καρυπίδης για την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ
 • Όλγα Δήμητρα Στούρα για το χάλκινο μετάλλιο στα 4Χ100 Μ. Ομαδική  στην Πολυεθνή συνάντηση στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας.

Τυχεροί της βραδιάς οι αθλητές Σωτηριάδης Χαράλαμπος (τμήμα τεχνικής κολύμβησης), Πεχλιβανίδης Γιώργος (προαγωνιστικό) και Θωμαίδης Μάριος (μικρή πισίνα). Ευχόμαστε στους τυχερούς αλλά και σε όλους τους αθλητές Χρόνια Πολλά & Καλή Χρονιά, υγεία, καλή πρόοδο σε όλους τους τομείς της ζωής τους και ακόμη περισσότερες διακρίσεις στο μέλλον.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας πατέρας Κεσκίνης Δημήτριος, ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Δημοσχάκης Αναστάσιος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Βουρδόλης Θεόδωρος, η δημοτική σύμβουλος κα. Μουλατζίδου Λαζαρίδου Δροσιά, η πρόεδρος του Ο.Φ.Θ.Α και μέλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κα. Ρουσσίδου Χριστίνα, σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου, μέλοι του κολυμβητικού και ιστιοπλοικού τμηματος, προπονητικό επιτελείο, αθλητές όλων των τμημάτων, γονείς, φίλοι και πολλοί άλλοι.

Τέλος, το Δ.Σ του Ο.Φ.Θ.Α ευχαριστεί όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, ιδιαίτερα τους γονείς των αθλητών/τριών που συμπαραστέκονται, ενθαρρύνουν και εμψυχώνουν τα παιδιά στην καθημερινή τους προσπάθεια. Ευχαριστεί, συνάμα, και όλους τους φίλους του Ομίλου και τους χορηγούς που μας υποστηρίζουν με κάθε τρόπο.

Το Δ.Σ. του ΟΦΘΑ

Μετάλλια, πολλούς τελικούς, πολλά ρεκόρ  και εμπειρίες στη Θεσσαλονίκη για ΟΦΘΑ

Με ηγέτη την Όλγα Στούρα στα κέφια της να γίνεται η γρηγορότερη κολυμβήτρια της Αλεξανδρούπολης στα 200μ πεταλούδα και  να κατακτά 3 μετάλλια(1χρυσό , 1 ασημένιο και 1 χάλκινο), ήταν επόμενο όλη η ομάδα  να ακολουθήσει σε εμφάνιση και αγωνιστικότητα στη διεθνή κολυμβητική συνάντηση «27α Αλεξάνδρεια», που έγινε στην Θεσσαλονίκη 20-22/12/2019

Οι αγώνες, αν και κουραστικοί, δεν στάθηκαν εμπόδιο στην καλή εμφάνιση των 16 κολυμβητών του ΟΦΘΑ, που είχαν την  ευκαιρία να προκριθούν σε πολλούς τελικούς και να πραγματοποιήσουν αρκετά νέα ατομικά ρεκόρ. Έδειξαν έτσι ικανοί να ανταπεξέλθουν σε δύσκολα κολυμβητικά προγράμματα και επίσημες διοργανώσεις που ακολουθούν.

Αναλυτικότερα οι κολυμβητές-τριες του ΟΦΘΑ που συμμετείχαν:

 1. Όλγα Στούρα (3μετάλλια – 4 τελικούς): 200πετ:2΄20΄΄25 (χρυσό, ν.α.ρ. και ρεκόρ συλλόγου σε 3 κατηγορίες, 100πετ:1΄04΄΄67(ασημένιο), 400ΜΑ:5΄06΄΄01(χάλκινο, ν.α.ρ. και ρεκόρ συλλόγου σε 3 κατηγορίες,), 50 πεταλούδα.
 2. Σοφία Δημητριάδου(3 μεγάλοι-1 μικρός τελικός)
 3. Γεωργία Γκουτζιβελάκη (3 τελικοί)
 4. Καλλιόπη Ξενιτοπούλου(1 τελικός)
 5. Αθανασία Μεταλλίδου (1 τελικός)
 6. Δανάη Ξενιτοπούλου(1 τελικός)
 7. Γιώργος Αλεξάκης
 8. Περικλής Ελευθεριάδης
 9. Δημοσθένης Δαργινίδης
 10. Γιώργος Πεχλιβανίδης
 11. Πασχαλίνα Ματουσίδη
 12. Σαΐρης Ραφαήλ
 13. Γιάννης Παπαδημητρίου
 14. Κωνσταντίνα Ζαφειροπούλου
 15. Αναστασία Κετίκογλου
 16. Σπύρος Αλαμάνος

 Επίσης πρέπει να αναφέρουμε τον ανανεωμένο Φίλιππο Παρλίδη που συμμετείχε σε έναν τελικό με ατομικό ρεκόρ στο αγώνισμα 50μ πρόσθιο.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΘΑ ΤΟ Δ.Σ.   –  ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο