Η επιστημονική ομάδα iGEM Thrace στοχεύει σε διεθνή διάκριση

Τα μέλη της επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης ενόψει της συμμετοχής της στον διεθνή διαγωνισμό iGEM! Θέλουν να κατακτήσουν τον κόσμο της συνθετικής βιολογίας και στοχεύουν να αναπτύξουν ένα σύγχρονο θεραπευτικό μέσο για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης  

Τα μέλη της φοιτητικής διεπιστημονικής ομάδας iGEM Thrace 2023 υποδέχθηκε στο γραφείο ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γ. Ζαμπούκης για τη συμμετοχή της στον διεθνή διαγωνισμό iGEM!

Η 9μελής ομάδα που απαρτίζεται από φοιτητές και φοιτήτριες από τα Τμήματα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δ.Π.Θ., Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δ.Π.Θ. και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π., πρόκειται να συμμετάσχει στον διεθνή διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας iGEM (internationally Genetically Engineered Machine) που στόχο έχει να δώσει ένα έναυσμα στους φοιτητές/τριες να αξιοποιήσουν τα εργαλεία της συνθετικής βιολογίας, ώστε να λύσουν σύγχρονα και μείζονα προβλήματα.

Η ομάδα iGEM Thrace συμμετέχει στον φετινό διαγωνισμό στοχεύοντας να κατακτήσει τον κόσμο της συνθετικής βιολογίας και να αναπτύξει ένα σύγχρονο θεραπευτικό μέσο για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Ειδικότερα, το επιστημονικό τους project επικεντρώνεται στην αξιοποίηση και τροποποίηση των αλληλεπιδράσεων του μικροβιώματος προκειμένου να υπάρξει μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης, ενός μείζονος σημασίας υγειονομικό και κοινωνικό πρόβλημα που χρήζει άμεσης και δραστικής επίλυσης.

Ο δήμαρχος συζήτησε με τα παιδιά όχι μόνο για το πρωτοποριακό project τους αλλά και για τα μελλοντικά τους σχέδια και τους απώτερους προσωπικούς στόχους που έχουν θέσει και δεσμεύτηκε να τους βοηθήσει, όπως είχε γίνει και στο παρελθόν με την ομάδα iGEM NOUS, που κατάφερε όχι μόνο να συμμετάσχει στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο του 2021 στο Παρίσι αλλά και να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο!

Φέτος ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Παρίσι στις 2-5 Νοεμβρίου 2023, και η ομάδα iGEM Thrace που στόχο έχει να κατακτήσει τη μέγιστη διάκριση, χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας, καθώς τα έξοδα για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, τη μετακίνηση και διαμονή των παιδιών είναι μεγάλα.

Όσοι μπορείτε και θέλετε να στηρίξετε τη φοιτητική διεπιστημονική ομάδα να φτάσει ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο της, μπορείτε να κάνετε τη δωρεά σας εδώ: https://goget.fund/3TKZIxu

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του