Οι Δήμοι Ξάνθης και Μύκης σε πλήρη καραντίνα για 14 μέρες!

Σε πλήρη καραντίνα τίθενται από σήμερα στις 8 το βράδυ 5 δήμοι της χώρας, μεταξύ των οποίων και οι δήμοι Ξάνθης και Μύκης.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς τόνισε ότι επειδή παρατηρείται υψηλό επιδημιολογικό φορτίο τα τελευταία 24ωρα λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα τοπικού χαρακτήρα στους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης.

Τι θα ισχύει

Για 14 μέρες απαγορεύεται η κυκλοφορία από 8 μμ έως 8 πμ.

Αναστέλλεται η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για (4) συνδρομή σε άτομο που χρειάζεται βοήθεια, (5) μετάβαση σε τελετή και (6) προσωπική άσκηση ή έξοδος με κατοικίδιο.

Για τη συνδρομή σε άτομα που χρειάζονται βοήθεια θα εξυπηρετεί το Βοήθεια στο Σπίτι. Για ληδείες θα επιτρέπονται μόνο συγγενείς α βαθμού και η έξοδος για κατοικίδια επιτρέπεται μόνο πέριξ της οικίας για 15 λεπτά.

Στα σούπερ μάρκετ επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 20 τμ ωφέλιμου χώρου.

 

Ν. Χαρδαλιάς: Εκπέμπουμε SOS, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διασποράς

Η Πυροσβεστική αναλαμβάνει να συνδράμει στους δήμους, ενώ την εφαρμογή επιβλέπει η αστυνομία.

Το ΚΥ Εχίνου που μεταφέρεται στη Σμίνθη ενισχύεται με 2 στρατιωτικούς γιατρούς και 2 νοσηλευτές, καθώς και με ένα γιατρό και ένα νοσηλευτή από την 4η ΥΠΕ.

Επίσης, το Νοσοκομείο Ξάνθης ενισχύεται με 3 γιατρούς και 3 νοσηλευτές.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε: «Συνιστούμε στους κατοίκους των δήμων αυτών να παραμείνουν στα σπίτια τους, να αποκλείσουν κάθε μετακίνηση, κάθε περιττή επαφή. Να προβούν σε προμήθεια πολλαπλών ημερών και φαρμάκων. Εκπέμπουμε SOS, κάνουμε έκκληση σε κάθε συμπολίτη. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διασποράς».

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο