Γκαρά: Πάνω από 400 θέσεις εργασίας θα χαθούν στον Έβρο

Μετά την κυβερνητική απόφαση να μην προκηρυχθούν προγράμματα κοινωφελούς εργασίας το 2021

 

Μεσούσης της πολλαπλής κρίσης, υγειονομικής, οικονομικής, κοινωνικής, με τα στατιστικά στοιχεία να δείχνουν εκτόξευση της ανεργίας ακόμη και πάνω από το 20%, η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη στέλνει στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά.

Όπως υπογραμμίζει, “με αλλαγή στη μοριοδότηση για τη σύναψη νέων συμβάσεων, αποκλείστηκε η πλειοψηφία των καθαριστών και καθαριστριών σε εφορίες, τελωνεία και άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, καθαρίστριες που έχουν έως και 18 χρόνια προϋπηρεσίας. Παράλληλα η απόφαση της κυβέρνησης να μην προκηρυχτούν προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για το 2021,  οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία. Παρόλο που βρισκόμαστε προ των πυλών ενός τρίτου κύματος της πανδημίας και οι ανάγκες για έμπειρο προσωπικό θα βοηθούσε στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αντί για την περαιτέρω ενίσχυση της εργασίας, αντί για τη σύσταση μόνιμων θέσεων εργασίας, η ΝΔ αποφασίζει τον αποκλεισμό έμπειρου προσωπικού και την απόλυση.

Εμφανώς η ΝΔ δεν επιδιώκει την επίλυση της βαθιάς οικονομικής ύφεσης στην οποία βρίσκεται η χώρα προασπιζόμενη την εργασία, αλλά επιτίθεται στους εργαζομένους συνδυασμένα και πολυμέτωπα, αγνοώντας πλήρως τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στην κοινωνία και τις ανάγκες της. Μόνο της μέλημα η εμμονική προάσπιση των νεοφιλελεύθερων ατοπημάτων της, όπως η ήδη παραχωρηθείσα υπηρεσία καθαριότητας των νοσοκομείων σε ιδιώτες.

Με την κατάργηση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας θα χαθούν στον Έβρο πάνω από 400 θέσεις εργασίας, από κρίσιμες υπηρεσίες των Δήμων. Μοναδικός, επιτελικός, σκοπός της Κυβέρνησης, η ιδιωτικοποίηση αυτών των υπηρεσιών.

Τα κρίσιμα ζητήματα εργασίας και την απώλεια ζωτικών θέσεων στην Περιφέρεια, Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε φέρει επανειλημμένα στη Βουλή με ερωτήσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς. Καλώντας, παράλληλα, την κυβέρνηση να σκύψει άμεσα στα πραγματικά προβλήματα του κόσμου της εργασίας. Να λάβει άμεσα γενναία μέτρα οικονομικής ενίσχυσης, να στηρίξει την εργασία και όχι ολοένα να αυξάνει τα ποσοστά ανεργίας”.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο