ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:Προσφυγικές μνήμες και γεύσεις στο Φεστιβάλ «Γη και Ύδωρ»

Μία διοργάνωση του Επιμελητηρίου Έβρου που ήταν αφιερωμένη στους προσφυγικούς πληθυσμούς και την τοπική γαστρονομία. Ποντιακά εδέσματα, αλλά και γεύσεις από Αίνο, Απολλωνιάδα, Σαμοθράκη και Χιλή Μαύρης Θάλασσας

Το Επιμελητήριο Έβρου τίμησε με τον καλύτερο τρόπο την επέτειο ενσωμάτωσης της Αλεξανδρούπολης στον εθνικό κορμό, με ένα διήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στους προσφυγικούς πληθυσμούς της πόλης και την τοπική γαστρονομία.

Το φεστιβάλ ονομάστηκε «Γη και Ύδωρ», όπως αυτά που έλαβαν οι πρόσφυγες όταν έφτασαν στο τότε Δεδέαγατς και τα οποία αξιοποίησαν για να παράξουν στην πόλη, να προοδεύσουν, να εργαστούν και να της δώσουν πολλά από τα χαρακτηριστικά που έχει σήμερα.

Το φεστιβάλ έλαβε χώρα το Σάββατο και την Κυριακή 21 και 22 Μαΐου στην στοά και το πάρκινγκ του Επιμελητηρίου Έβρου  και περιλάμβανε Ποντιακή Γαστρονομία από τον Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός», ομιλία του Καθηγητή Μιχάλη Βάρλα με θέμα «1922-2022 Η προίκα της Καταστροφής – Οι Καππαδόκες πρόσφυγες στον κόσμο της Εργασίας και της Επιχειρηματικότητας», αλλά και γεύσεις της θάλασσας, με εδέσματα από τους Συλλόγους: Αινιτών, Απολλωνιαδιτών, Σαμοθρακιτών και Χιλητών Μαύρης Θάλασσας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο