Φωλιά για τα πουλιά της Δαδιάς κατασκεύασε μαθητής του Γυμνασίου Τυχερού

Επίσκεψη του προσωπικού της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α στο σχολείο

Το προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γυμνάσιο Τυχερού ύστερα από πρόσκληση της διευθύντριας του σχολείου, με σκοπό να παραλάβει τεχνητή φωλιά, την οποία κατασκεύασε μαθητής του σχολείου.
Τον περασμένο μήνα μια ομάδα μαθητών επισκέφτηκε το Κέντρο Ενημέρωσης Δαδιάς στο πλαίσιο δράσεων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υλοποιεί το σχολείο. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη χρησιμότητα και το ρόλο των αρπακτικών στην τροφική αλυσίδα, την ανάγκη προστασίας τους καθώς και για τις δράσεις που υλοποιεί αυτή την περίοδο ο Οργανισμός.

Μία απο αυτές τις δράσεις μεταξύ άλλων είναι και η τοποθέτηση τεχνητών φωλιών στο Εθνικό Πάρκο σε καμένες εκτάσεις, κοντά σε θέσεις φωλεοποίησης τόσο του Μαυρόγυπα όσο και των νυκτόβιων αρπακτικών πουλιών.
Με αφορμή τη δράση αυτή, μαθητής της Α΄τάξης του Γυμνασίου Τυχερού κατασκεύασε «μια ακόμη φωλιά για τα πουλιά» συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στη διασφάλιση της αναπαραγωγικής τους επιτυχίας και καταδεικνύοντας κατά αυτόν τον τρόπο τα οφέλη της δημιουργικής παρέμβασης του ανθρώπινου παράγοντα στη φύση!

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr