Εξορμήσεις στη φύση της Θράκης με την παρέα του Δρομέα (+video)

Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πλούσιο πρόγραμμα των πεζοπορικών του διαδρομών, για όλες τις ηλικίες για όλα τα γούστα.

Η περυσινή πρώτη χρονιά ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ανέβασε ψηλά το πήχη

Του Γιώργου Πανταζίδη

Ξεκίνησε από πέρυσι, ένα χρόνο νωρίτερα… Στην αρχή δειλά πειραματικά. Στην πορεία όμως η όλη παρέα μεγάλωσε και κατέληξε να προσφέρει εξαιρετικές εμπειρίες και συγκινήσεις.
Ο λόγος για το τμήμα πεζοπορίας του Δρομέα Θράκης που ανακοίνωσε τον προγραμματισμό των δράσεων για όλη τη σεζόν 2020-21 . Οι εκδρομές περιέχουν επιλογές για όλα τα γούστα και τις ηλικίες και οι προορισμοί εκτείνονται σε περιοχές και εκτός του Έβρου, σε όλη την Ανατολική Μακεδονία Θράκη.
Μετά την συναρπαστική πρώτη Πεζοπορική χρονιά του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, με εννέα ξεχωριστές δράσεις και 300 περίπου μοναδικές συμμετοχές πεζοπόρων, όλων των ηλικιών, και από όλη τη Θράκη, το Πεζοπορικό Τμήμα του συλλόγου, με την ορειβάτρια του Έβερεστ και πολλών άλλων κορυφών, Κική Τσακαλδήμη επικεφαλής, τον Δημήτρη Κωστόπουλο να συνεπικουρεί, τον Κώστα Χαριτόπουλο υπεύθυνο ασφάλειας και υγειονομικής κάλυψης της διαδρομής και τον Κώστα Πατερόπουλο να έχει το οργανωτικό κομμάτι, επιχειρεί να κάνει φέτος την υπέρβαση. Το Πεζοπορικό Τμήμα του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, διπλασίασε τις δράσεις του σε αριθμό και προγραμμάτισε ένα πλούσιο καλεντάρι για την νέα χρονιά, έτσι ώστε να είναι έγκαιρα γνωστοί στο κοινό όλοι οι προορισμοί, ώστε να προγραμματίσουν τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι πεζοπόροι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

20/9/20 ΙΑΣΜΟΣ-ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΟΜΨΑΤΟΣ
3/10/20 ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ
18/10/20 AIΣΥΜΗ- ΑΛΟΓΑ (FAMILY)
1/11/20 ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
15/11/20 ΧΛΟΗ ΚΕΧΡΟΥ
29/11/20 ΤΟΙΧΟΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ (ΠΑΙΔΙΚΟ)
13/12/20 ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ (2ΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)
10/1/21 ΜΑΡΩΝΕΙΑ
24/1/21 NYMΦΑΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
7/2/21 ΝΕΣΤΟΣ
21/2/21 ΔΑΔΙΑ
7/3/21 ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ (FAMILY)
21/3/21 ΧΙΟΝΟΡΕΜΑ ΡΟΔΟΠΗΣ
4/4/21 ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ (2ΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)
18/4/21 ΑΒΑΝΤΑΣ (FAMILY)
9/5/21 ΙΣΜΑΡΟΣ
23/5/21 ΚΡΥΑ ΝΕΡΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
6/6/21 ΚΙΡΚΗ (FAMILY)
20/6/21 ΠΑΓΓΑΙΟ
4/7/21 ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ (2ΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)

Σκοπός και στόχοι του Πεζοπορικού Τμήματος του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ

Σκοπός του Πεζοπορικού Τμήματος του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, είναι να μυήσει το ευρύ κοινό της περιοχής στο πνεύμα ενός υγιούς τρόπου ζωής που περιλαμβάνει χρόνο στην φύση, πεζοπορώντας αλλά και την γνωριμία με τη ζωή στο βουνό, τον τρόπο προστασίας του περιβάλλοντος και την καλύτερη κατανόηση του φυσικού μας κόσμου.
Επίσης στόχος του Τμήματος, είναι η επαφή των παιδιών και εφήβων με την δραστηριότητα της πεζοπορίας, ώστε να εξοικειωθούν από νεαρή ηλικία με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε διαβιώνοντας σε ένα βουνό, βελτιώνοντας τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους, ενώ παράλληλα αντιλαμβάνονται καλύτερα τον ίδιο τους τον εαυτό.
Το Τμήμα αυτό αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τη φύση και το βουνό και λόγω απειρίας διστάζουν να κάνουν το πρώτο βήμα και να γνωρίσουν μόνοι ή με την οικογένεια τους την ύπαιθρο.
Η Επιλογή Πεζοπορικών Διαδρομών γίνεται με γνώμονα:
• Το βαθμό δυσκολίας της διαδρομής και το επίπεδο των συμμετεχόντων (αρχάριοι-μυημένοι-παιδιά-οικογένειες).
• Την ποικιλομορφία και την ομορφιά της διαδρομής (τερέν/στοιχεία φύσης).
• Το Πολιτιστικό ενδιαφέρον/αξιοθέατα.
• Την Κοινωνική προσέγγιση/γνωριμία με τον τοπικό πληθυσμό.

Πατερόπουλος: «Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας»

Για τους ανθρώπους του Δρομέα, για όσους είχαν το όραμα και την έμπνευση της καθιέρωσης οργανωμένων πεζοποριών στη φύση, η αποδοχή και η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. «Πραγματικά ήταν εντυπωσιακή η ανταπόκριση και η ανταπόδοση, το ευχαριστώ του κόσμου. Δεν το περίμενα. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη από μεγάλο μέρος του πληθυσμού, να βγει από το σπίτι και να κάνει μια ήπια άσκηση αλλα με ασφάλεια, οργανωμένα , να έχει εκδρομικό χαρακτήρα και να του μείνει μια εντύπωση χαράς , διασκέδασης, αναψυχής και εμπειρίας για πολλές ημέρες. Μέχρι την επόμενη προγραμματισμένη μας εκδρομή» μας απάντησε σε ερώτησή μας ο υπεύθυνος του Δρομέα Κώστας Πατερόπουλος. «Αυτό που εισέπραξα είναι σημαντικό να εισπράττουν τις πολύ όμορφες εντυπώσεις που μας αφήνουν οι προορισμοί μας. Ο δρομέας Θράκης μας κάνει μια μεγάλη παρέα» σχολίασε με την σειρά της η Κική Τσακαλδήμη.

Όλες οι πληροφορίες για τις εκδρομές/πεζοπορίες θα ανακοινώνονται στο dromeasthrace.eu, όπως και στο FACEBOOK και INSTAGRAM του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο