Έβρος: Παραλίγο θα γεννούσε στις όχθες του ποταμού 23χρονη πρόσφυγας

Λίγο έλειψε να γεννήσει στην όχθη του Έβρου μια 23χρονη από τη Συρία, που εισήλθε χθες το πρωί στην Ελλάδα με τον άνδρα και τα άλλα τέσσερα παιδιά τους. Τα νερά έσπασαν την ώρα που την επιβίβαζαν στο τζιπ της αστυνομίας, το οποίο αναγκαστικά άλλαξε προορισμό και αντί για το Αστυνομικό Τμήμα Ορεστιάδας κατευθύνθηκε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου η πρόσφυγας έφερε στον κόσμο το πέμπτο της παιδί. Αστυνομικοί την επισκέφθηκαν σήμερα για να της προσφέρουν ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης.

Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή των Πετράδων Διδυμοτείχου. Οι αστυνομικοί βρήκαν την οικογένεια κοντά στην όχθη του ποταμού, μέσω του οποίου είχαν μόλις εισέλθει στη χώρα με πλαστική βάρκα. Η νεαρή μητέρα ήταν εμφανώς σε πολύ προχωρημένη εγκυμοσύνη, ο πατέρας κρατούσε στην αγκαλιά τα δύο μικρότερα από τα τέσσερα παιδιά τους και τα άλλα δύο περπατούσαν ανάμεσά τους.

«Την ώρα που οι συνάδελφοι άνοιγαν την πόρτα για την επιβιβάσουν στο αυτοκίνητο και να την οδηγήσουν στην υπηρεσία, έσπασαν τα νερά. Τη μεταφέραμε εσπευσμένα στο νοσοκομείο», είπε στο ethnos.gr ο αστυνομικός διευθυντής Ορεστιάδας, Πασχάλης Συριτούδης.

Στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου εισήχθη εσπευσμένα στο μαιευτήριο και με την πέμπτη κατά καισαρική τομή σε λίγα χρόνια -κάτι πολύ σπάνιο, αλλά και επικίνδυνο για την υγεία της- έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι με βάρος 2 κιλά και 700 γραμμάρια.

«Πέντε χειρουργικές επεμβάσεις στο ίδιο σημείο και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Ήταν μια περίπτωση υψηλού κινδύνου. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και είναι υγιής τόσο η μητέρα όσο και το νεογνό», είπε στο ethnos.gr ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Κώστας Βαφειάδης.

Το μεσημέρι της Πέμπτης η 23χρονη από τη Συρία δέχτηκε την επίσκεψη κλιμακίου αστυνομικών της Α.Δ. Ορεστιάδας. «Η ιστορία της ευαισθητοποίησε τους συναδέλφους. Οι γυναίκες συγκέντρωσαν βρεφικά είδη που είχαν από τα δικά τους παιδιά και της τα δώρισαν, γιατί δεν είχε τίποτα μαζί της», ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής.

Ο σύζυγος της 23χρονης και πατέρας της πολύτεκνης οικογένειας πηγαινοέρχεται μεταξύ του νοσοκομείου Διδυμοτείχου και του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, όπου φιλοξενούνται προσωρινά τα άλλα τέσσερα παιδιά του.

Οι υπηρεσίες θα επιδιώξουν να ολοκληρωθεί με fast track διαδικασίες η ταυτοποίηση – καταγραφή και αποχή της ποινικής δίωξης, ώστε να τους δοθούν εντός 72 ωρών το αργότερο τα υπηρεσιακά σημειώματα που θα τους επιτρέψουν να μεταφερθούν σε κατάλληλη δομή φιλοξενίας στην ενδοχώρα.

Βασίλης Ιγνατιάδης

Εθνος

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο