Εβδομάδα δράσεων Erasmus+ για το 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης !

To  ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εrasmus+  έχει καθιερώσει να γιορτάζει 3 μέρες κάθε Οκτώβρη κάνοντας γνωστή στο ευρύ κοινό τη φιλοσοφία του μέσα από δράσεις των σχολείων που συμμετέχουν σε αυτές. Το 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης φέτος είχε τη χαρά να διανύσει μια ολόκληρη εβδομάδα μέσα σε αυτό το κλίμα!

Την εκκίνηση σήμανε η επίσκεψη δυο Σουηδών καθηγητριών από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου στο σχολείο μας, οι οποίες συμμετείχαν σε μετακίνηση καθηγητριών ΚΑ1. Οι συναδέλφισσες από τη Σουηδία παρακολούθησαν μαθήματα διαφόρων ειδικοτήτων και συνομίλησαν τόσο με  εκπαιδευτικούς όσο και με  μαθητές και μαθήτριες.

Παράλληλα, δοκίμασαν τοπικές γεύσεις, ξεναγήθηκαν στην πόλη μας και σε σημαντικά αξιοθέατά της. Κατά την αξιολόγηση της επίσκεψής τους επεσήμαναν πως, το σουηδικό μοντέλο εκπαίδευσης διαφέρει σημαντικά από το ελληνικό, αλλά οι ίδιες ενθουσιάστηκαν από το φιλικό κλίμα που χαρακτηρίζει τις σχέσεις  των Ελλήνων εκπαιδευτικών με τους μαθητές και τις μαθήτριές τους, αλλά και από το σεβασμό που οι τελευταίοι/ες εκφράζουν στο πρόσωπό τους.

Η εβδομάδα Εrasmus ολοκληρώθηκε με ποικίλες δράσεις των μαθητών/τριών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Financial Literacy: Α path to conscious comsumerism». Μέσα από παρουσιάσεις και συζητήσεις τα μέλη της ομάδας ενημέρωσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α Λυκείου για τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, σχεδίασαν αυτοκόλλητα και τα κόλλησαν στους κάδους του σχολείου με μήνυμα που αποτρέπει από τη σπατάλη τροφίμων, ενώ προέβαλαν υλικό από τις μετακινήσεις τους στο εξωτερικό και τη φιλοξενία των ξένων αποστολών στο σχολείο μας. Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με την προβολή της ταινίας «Οι ροδακινιές του Αλκαράς», βραβευμένη με Χρυσή Άρκτο στο φεστιβάλ του Βερολίνου ταινία για τη βιώσιμη γεωργία, στο Δημοτικό Θέατρο με τη συνδρομή της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο