efhmerida1

Αποκαλυπτική έρευνα της Kapa Research για τα πολιτικά πρόσωπα της ΑΜΘ

Αντέχει, δημοσκοπικά, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Ποια η άποψη του κόσμου για τους βουλευτές του Έβρου και τον περιφερειάρχη ΑΜΘ.

Μία αποκαλυπτική δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από τη γνωστή εταιρεία Kapa Research, δημοσίευσε τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου η εφημερίδα «Νέα Εγνατία» της Καβάλας. Στο επίκεντρο της έρευνας βρέθηκαν τα πολιτικά πρόσωπα της ΑΜΘ και του Έβρου και η άποψη των πολιτών για αυτά.

Η ταυτότητα της δημοσκόπησης

Η έρευνα της Κάπα Research για την καταγραφή των πολιτικών και κοινωνικών τάσεων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης που παρουσιάζεται στην Εφημερίδα Νέα Εγνατία πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 13 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2017 με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 972 ατόμων που επιλέχθηκαν με τη μέθοδο της πολυσταδιακής δειγματοληψίας με χρήση quota ως προς τη γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού, το φύλο και την ηλικία. Το μέγιστο στατιστικό σφάλμα της έρευνας ορίζεται στο 3,1% με διάστημα εμπιστοσύνης 95%.

Τα αποτελέσματα είναι σταθμισμένα με την ψήφο του Σεπτεμβρίου 2015.

Η άποψη των πολιτών για τους βουλευτές Έβρου

Για τους βουλευτές του Έβρου, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αναστάσιος Δημοσχάκης της Νέας Δημοκρατίας, είναι αυτός που συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές απόψεις. Ωστόσο, γενικώς, η απαξίωση για το πολιτικό σύστημα γενικότερα και η δυσαρέσκεια από την κρίση, αποτυπώνεται απόλυτα στα υψηλά ποσοστά της αρνητικής γνώμης που έχουν οι πολίτες για τους βουλευτές.

Αναλυτικά, για τον Αναστάσιο Δημοσχάκη εκφράστηκε θετικά το 35,5%  και αρνητικά το 46,5%. Στους κυβερνητικούς βουλευτές, τα πράγματα είναι πιο … ζόρικα, αφού για τον Γιώργο Καϊσα του ΣΥΡΙΖΑ θετικά εκφράστηκε το 26,5% και αρνητικά το 57%, για τη Νατάσα Γκαρά θετικά το 25% και αρνητικά το 59,5%, ενώ για το Δημήτρη Ρίζο θετικά το 20,5% και αρνητικά το 60%.

Αντέχει ο Βαγγέλης Λαμπάκης

Παρά την αντιπολίτευση και την κριτική που του ασκείται, σχεδόν σε καθημερινή βάση, κυρίως από την παράταξη του Παύλου Μιχαηλίδη «ΑΝΑΣΑ» και τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης φαίνεται πως συνεχίζει να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη, έστω της οριακής πλειοψηφίας των πολιτών.

Η δημοτική αρχή που μπαίνει στο τελευταίο έτος της δεύτερης θητείας της, δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί από τη λεγόμενη φθορά του χρόνου, ίσως όχι όσο θα περίμενε κανείς, αφού ο κ. Λαμπάκης συγκεντρώνει 45% σε θετικές και μάλλον θετικές γνώμες και 43,5% σε αρνητικές και μάλλον αρνητικές. Υπενθυμίζεται πως τη δεύτερη φορά αναδείχθηκε δήμαρχος Αλεξανδρούπολης από την πρώτη Κυριακή με 56%.

Τα δημοκοπικά ευρήματα της έρευνας για τους βουλευτές μας και τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης
Χλιαρή αντιμετώπιση για τον περιφερειάρχη

Με 37% θετικές και μάλλον θετικές απόψεις εκφράστηκαν οι ερωτηθέντες για τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο. Αρνητικές απόψεις εξέφρασε το 36%. Ωστόσο, στο ερώτημα για το αν θα επιθυμούσαν επανεκλογή Μέτιου το 39,5% απαντά αρνητικά και το 29,5% θετικά, ενώ ένα αξιοσέβαστο 28% δεν έχει άποψη για το θέμα.

Με 37% θετικές και μάλλον θετικές απόψεις εκφράστηκαν οι ερωτηθέντες για τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο

Μείζον πρόβλημα η ανεργία και η φτώχεια

Στην ερώτηση «Πόσο ικανοποιημένος είστε από τη ζωή στην περιοχή που κατοικείτε» οι κάτοικοι της ΑΜΘ μοιράστηκαν στα δύο και απάντησαν κατά 49,5% πολύ και αρκετά ικανοποιημένοι και πάλι το 49,5% λίγο και καθόλου. Ως προς τα μεγαλύτερα προβλήματα, το 75% απάντησε πως είναι η ανεργία, το 46,5% την ανέχεια και την φτώχεια.

Κική Ηπειρώτου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr