Έρχονται και πάλι κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις στο κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης

Ανακοινώθηκε  διεξαγωγή του Παγκόσμιου και Μεσογειακού πρωταθλήματος συγχρονισμένης κολύμβησης

Η Αλεξανδρούπολη είναι έτοιμη να υποδεχθεί και μέσα στο 2020 κορυφαίες διοργανώσεις.  3-5 Απριλίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης», θα φιλοξενηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης με περισσότερες από 500 αθλήτριες (πέρυσι 350) από 25-26 χώρες, όπως δήλωσε στην εκπομπή «Πάμε Γήπεδο» της Δέλτα Τηλεόρασης, το μέλος του ΚΟΕ από την Αλεξ/πολη Χριστίνα Ρουσσίδου.

Οι περισσότερες από τις αθλήτριες που θα λάβουν μέρος έχουν συμμετοχές και μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια. Στόχος είναι η διοργάνωση να θεσμοθετηθεί και ήδη πραγματοποιείται για 2η σερί χρονιά. Η Ελλάδα με την Αλεξανδρούπολη λοιπόν θα είναι ο τρίτος φετινός σταθμός της διοργάνωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη αρκετές από τις αποστολές έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον για να κάνουν και προετοιμασία πριν από τη διοργάνωση.

Ακολούθως, 17-20 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί στην Αλεξανδρούπολη το Μεσογειακό Πρωτάθλημα Comen Cup, το οποίο είχε φιλοξενηθεί στην πρωτεύουσα του Έβρου και το 2014. Ήταν η πρώτη γνωριμία με το υπέροχο αυτό άθλημα το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

«Πλέον από πέρυσι η Αλεξανδρούπολη, με το κολυμβητήριο στολίδι της, έχει μπει στο club των κορυφαίων. Την βάλαμε στον χάρτη του παγκόσμιου αθλητικού τουρισμού μέσω του παγκόσμιου κυπέλλου Συγχρονισμένης (Καλλιτεχνικής) Κολύμβησης. Η πόλη μας θα είναι ένας από τους σταθμούς μεταξύ κορυφαίων χωρών του κόσμου. Και αν γίνει δύο με τρεις σερί φορές τότε θεσμοθετείται.

Πρόκειται να φιλοξενηθούν και να απολαύσουμε τις εθνικές ομάδες των καλύτερων χωρών, που θα αγωνιστούν στους ολυμπιακούς αγώνες. Και μάλιστα εξέφρασαν την επιθυμία να έρθουν νωρίτερα για προετοιμασία. Θα είναι ένα μεγάλο εγχείρημα που το αγκαλιάζουν όλοι» δήλωσε η κα Χριστίνα Ρουσσίδου, μέλος του ΔΣ της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Γιώργος Πανταζίδης

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο