Έρχονται προσλήψεις στο Τελωνείο των Κήπων

Προβλέπεται η στελέχωσή του με 16 άτομα ως το τέλος του χρόνου

Της Κικής Ηπειρώτου

Δεκαέξι νέοι υπάλληλοι αναμένεται να τοποθετηθούν στο Τελωνείο των Κήπων ως το τέλος του 2024, σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Η θετική αυτή εξέλιξη προέκυψε μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Ξάνθης Μπουρχάν Μπαράν.
Όπως είναι γνωστό, το Τελωνείο των Κήπων αντιμετωπίζει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα τόσο λόγω των ανεπαρκών υποδομών του, όσο και λόγω της υποστελέχωσης.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό του Τελωνείου, προβλέπεται η στελέχωσή με συνολικά 78 θέσεις κλάδου Τελωνειακών, ενώ σήμερα οι υπάλληλοι που υπηρετούν εκεί είναι 60.
Όπως αναφέρεται στην απάντηση της Υπηρεσίας, μετά από την επιτυχία στον γραπτό διαγωνισμό που διενεργήθηκε το 2022 μέσω ΑΣΕΠ, 7 υπάλληλοι θα τοποθετηθούν στο Τελωνείο Κήπων μέσα στο επόμενο διάστημα, ενώ άλλοι 9 θα προστεθούν έως το τέλος του τρέχοντος έτους.
Από τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του 2023 του ΑΣΕΠ (για τον οποίο επίκειται η έκδοση από το ΑΣΕΠ των πινάκων διοριστέων), αναμένεται ο διορισμός ακόμη 2 υπαλλήλων.
Επιπλέον, μέσω των Προκηρύξεων της ΔΥΠΑ για τους προστατευόμενους του ν. 2643/1998 αναμένεται ο διορισμός ακόμη 1 υπαλλήλου.
«Με τις ανωτέρω δηλαδή ενέργειες, αναμένεται να πληρωθεί το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων του Τελωνείου Κήπων» σημειώνει ο βουλευτής. «Αυτά τα μέτρα αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της λειτουργίας του Τελωνείου Κήπων και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει. Η ενίσχυση του προσωπικού θα επιτρέψει την αποτελεσματικότερη λειτουργία του, προσφέροντας έτσι καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις».

 

1 Σχόλιο

  • Ντεσταν Μουσταφά ογλου
    Posted 15 Μαΐου 2024 16:37 0Likes

    Θα ήθελα να μάθω περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr