«Επίθεση» φιλίας από Ακάρ: «Μορατόριουμ» με την Ελλάδα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου

«Ευχή μας το Αιγαίο και η Μεσόγειος να γίνουν μια θάλασσα φιλίας», σημειώνει 

«Πρέπει να λύσουμε ορισμένα από τα υπάρχοντα προβλήματα με την Ελλάδα, ως δυο πολιτισμένες χώρες», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στο Υπουργείο Άμυνας.

«Φυσικά, πρέπει να λύσουμε ορισμένα από τα υπάρχοντα προβλήματά μας. Ελπίζουμε ότι η Τουρκία και η Ελλάδα, ως δύο πολιτισμένες χώρες, μπορούν να λύσουν αυτά τα προβλήματα στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου, στο πνεύμα της συμμαχίας, των ειρηνικών τρόπων και μεθόδων, του αμοιβαίου σεβασμού και του διαλόγου», σημείωσε.

«Μορατόριουμ στο Αιγαίο μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου»

Τονίζοντας τη σημασία της συνέχισης της θετικής και εποικοδομητικής ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε μετά τους σεισμούς, ο Ακάρ σημείωσε ότι «οι εργασίες και οι διαπραγματεύσεις μας για το θέμα αυτό συνεχίζονται» προσθέτοντας ότι «το επόμενο διάστημα αναμένουμε συγκεκριμένες θετικές εξελίξεις σε ορισμένα θέματα, όπως η παράταση της περιόδου του μορατόριουμ, που προβλέπει την αποφυγή ασκήσεων στα διεθνή ύδατα και στον εναέριο χώρο του Αιγαίου μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου, όταν ο τουρισμός είναι πιο έντονος».

«Αιγαίο και Μεσόγειος να γίνουν μια θάλασσα φιλίας»

«Είναι πολύ σημαντικό οι πόρτες του διαλόγου να παραμείνουν ανοιχτές. Ειλικρινής ευχή μας είναι το Αιγαίο και η Μεσόγειος να γίνουν μια θάλασσα φιλίας με τη δημιουργία ενός μόνιμου περιβάλλοντος συνεργασίας» κατέληξε ο Ακάρ στις δηλώσεις του για την Ελλάδα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του