Επίσημο! Κλειστά τελικά δημοτικά, παιδικοί και βρεφονηπιακοί από Δευτέρα, διαδικτυακά μαθήματα 2-5μμ

Την αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και παιδικών σταθμών από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Πιο συγκεκριμένα, από την ερχόμενη Δευτέρα 16/11 και για δύο εβδομάδες, μπαίνει «λουκέτο» στα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τους  παιδικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα.

Τα μαθήματα  θα γίνονται από την Τετάρτη 18/11 τις μεσημεριανές ώρες 2-5μμ με τηλεεκπαίδευση με το κάθε μάθημα να έχει 30 λεπτα διδακτική ώρα.

Ανοιχτά θα παραμείνουν μόνο τα ειδικά σχολεία, ενώ τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έχουν κλείσει ήδη από τις 7 Νοεμβρίου, που η Ελλάδα μπήκε σε lockdown.

Σύμφωνα με την υπουργό, οι μαθητές επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών θα μεριμνήσει και για τις άδειες ειδικού σκοπού στους γονείς υπαλλήλους του δημοσίου, όπως έγινε γνωστό ήδη από την εγκύκλιο που εκδόθηκε χτες.

Πώς θα γίνονται τα μαθήματα

Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο αλληλένδετους τρόπους, με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση:

– Εκπαιδευτική τηλεόραση: αμέσως από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 π.μ. – πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων – θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού.

– Σύγχρονη τηλεκπαίδευση: από τη Δευτέρα, η Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές.

Τηλεκπαίδευση

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ (μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής – θυμίζω ότι στα Γυμνάσια και στα Λύκεια η διδακτική ώρα στην τηλεκπαίδευση είναι 40’), και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μμ. για τα Δημοτικά, και 2 με 4:20 για τα Νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων μικρών διαλειμμάτων.

Όπως τόνισε η κ. Κεραμέως,  προκρίθηκε το μεσημεριανό/απογευματινό για δύο λόγους.

«Αφενός, για να διευκολυνθούν οι οικογένειες, είτε επειδή έχουν μεγαλύτερα παιδιά που θα έχουν τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες είτε επειδή οι γονείς τηλε-εργάζονται, και επίσης όλοι κάνουν χρήση συσκευών για την εξ αποστάσεως εργασία ή εκπαίδευση, αφ’ ετέρου για να περιορίσουμε την ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους κ.ο.κ.

Οδηγίες θα σταλούν σήμερα σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της χώρας, ώστε να ακολουθήσουν δύο ημέρες προσαρμογής, πριν την έναρξη των ψηφιακών μαθημάτων την Τετάρτη».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο