Έντονη φημολογία για «λουκέτο» στο κατάστημα της Πειραιώς στα Δίκαια

Επιστολή του Δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη προς την επικεφαλής του δικτύου βορείου Ελλάδος της Τράπεζας Πειραιώς

Ως ‘έσχατη λύση’ προτείνεται η λειτουργία του υποκαταστήματος ως κινητό συνεργείο

Άλλο ένα «χτύπημα» φημολογείται πως θα δεχθούν το επόμενο διάστημα οι κάτοικοι του βορείου Έβρου και συγκεκριμένα της περιοχής των Δικαίων, όπου το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, φαίνεται πως μετράει μέρες και οδεύει προς το οριστικό λουκέτο. Αυτή τουλάχιστον είναι  η φήμη που διακινείται έντονα το τελευταίο διάστημα, οδηγώντας τον Δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη στην απόφαση να στείλει επιστολή προς τους αρμόδιους, ζητώντας την ανάκληση μίας τέτοιας απόφασης, εφόσον έχει όντως ληφθεί.

Ο κ. Μαυρίδης επισημαίνει πως «μια τέτοια απόφαση θα αποτελέσει μία δυσάρεστη εξέλιξη για την περιοχή, θα δημιουργήσει ένα ανυπέρβλητο κενό και θα υποβάλει σε μεγάλη ταλαιπωρία τους κατοίκους της περιοχής», ζητώντας, ως «έσχατη λύση» τη λειτουργία του υποκαταστήματος ως κινητό συνεργείο και σε καμία περίπτωση την πλήρη απομάκρυνση της τράπεζας από την περιοχή.

 

Αναλυτικά η επιστολή Μαυρίδη:

«Αξιότιμη κα Μαυροματάκη,

Τις τελευταίες μέρες με αφορμή το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων στη Τράπεζα Πειραιώς, επικρατεί μια έντονη φημολογία στην περιοχή του Βορείου Έβρου σχετική με το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζάς σας στα Δίκαια.

Αν πραγματικά αληθεύει η εν λόγω φημολογία σας γνωρίζουμε ότι μια τέτοια απόφαση θα αποτελέσει μία δυσάρεστη εξέλιξη για την περιοχή, θα δημιουργήσει ένα ανυπέρβλητο κενό και θα υποβάλει σε μεγάλη ταλαιπωρία τους κατοίκους της περιοχής ,καθώς το συγκεκριμένο υποκατάστημα αποτελεί τη μοναδική παρουσία τραπεζικού ιδρύματος εκτός αστικού ιστού στην περιοχή του Κεντρικού και Βορείου τμήματος της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Στο κατάστημα της συγκεκριμένης αμιγώς αγροτικής περιοχής, εξυπηρετούνται κατά κύριο λόγο αγρότες, καθώς αποτελεί υποκατάστημα της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, επαγγελματίες της περιοχής και σημαντικός αριθμός ατόμων τρίτης ηλικίας για τους οποίους η εξυπηρέτηση μέσω διαδικτυακών συναλλαγών όχι μόνο δεν είναι ιδιαίτερα προσφιλής αλλά καθίσταται σχεδόν αδύνατη.

Οι πελάτες της Τράπεζας που κατοικούν στην περιοχή θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις και να δαπανούν σημαντικά χρηματικά ποσά προκειμένου να εξυπηρετηθούν από το πλησιέστερο κατάστημα της τράπεζας στην Ορεστιάδα.

Τη συγκεκριμένη μάλιστα περίοδο, δεδομένων των συνθηκών που επιβάλλουν την τήρηση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, θα παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός και ατελείωτες ουρές στο μοναδικό υποκατάστημα της Ορεστιάδας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονη δυσλειτουργία και σοβαρός κίνδυνος για την υγεία των πολιτών, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή , απόρροια της στρατηγικής των Τραπεζών για διατήρηση όσο το δυνατό λιγότερων τραπεζικών καταστημάτων, στηριζόμενη αυστηρά και μόνο σε οικονομικά κριτήρια, παραβλέπει τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των κατοίκων της ακριτικής μας περιοχής.

Η λειτουργία του συγκεκριμένου τραπεζικού καταστήματος σ’ αυτήν την απομακρυσμένη περιοχή της πατρίδας μας, διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής και συμβάλλει αποφασιστικά στην ποιότητα ζωής τους.

Πιστεύουμε ότι θα λάβετε υπόψη σας τις ιδιαίτερες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και θα αναθεωρήσετε την πιθανή απόφασή σας αναφορικά με το κλείσιμο του καταστήματος.

Ως ΄ΕΣΧΑΤΗ λύση και προκειμένου να μην διαταραχθεί με τόσο αρνητικό τρόπο η καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής που χρόνια τώρα στηρίζουν την Τράπεζα Πειραιώς, όσο και η σχέση του Δήμου Ορεστιάδας με την Τράπεζά σας προτείνουμε το συγκεκριμένο κατάστημα να συνεχίσει τη λειτουργία του ως κινητό συνεργείο.

Ευελπιστούμε να λάβετε σοβαρά υπόψιν το αίτημα τόσο του Δήμαρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας, όσο και των κάτοικων της ευαίσθητης ακριτικής περιοχής μας και να ανακαλέσετε την απόφασή σας για αναστολή λειτουργίας του καταστήματος των Δικαίων Έβρου».

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του