Έντονες οι αντιδράσεις από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη

Κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο για ψέματα και κοντή μνήμη του Πρωθυπουργού, τόσο για τον LNG όσο και για τη ΜΕΑ. Παρεμβάσεις από ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και δημοτικούς συμβούλους της περιοχής

Επιμέλεια: Κική Ηπειρώτου    

Πολλές αντιδράσεις και έντονη κριτική προκάλεσε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη.  Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ψέματα και κοντή μνήμη του Πρωθυπουργού», τόσο για τον LNG όσο και για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Αλεξανδρούπολης, ενώ το ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε την καθυστέρηση στην υλοποίηση του πλωτού τερματικού σταθμού, ένα έργο που όπως αναφέρει «επισφραγίζει τον διορατικό, πατριωτικό σχεδιασμό μας».

Αντιδράσεις διατυπώνει και το ΚΚΕ περιοχής ΑΜΘ που, σχολιάζοντας την αναφορά του Πρωθυπουργού για την «αναπτυξιακή κοσμογονία της Αλεξανδρούπολης», αναφέρει ότι «η αναπτυξιακή κοσμογονία σημαίνει κέρδη για τους ομίλους και πανάκριβο ρεύμα για το λαό».

(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)

ΣΥΡΙΖΑ : «Ψέματα και κοντή μνήμη»

“Ο κ. Μητσοτάκης βρισκόμενος σε απόγνωση, λόγω της ταχείας αποδόμησής του από το σαρωτικό κύμα ακρίβειας στο οποίο έχει οδηγήσει την ελληνική κοινωνία και οικονομία, πήγε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη για να εγκαινιάσει αρχικά τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Αλεξανδρούπολης που έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επανασχεδιάστηκε, δημοπρατήθηκε και συμβασιοποιήθηκε την περίοδο 2015-2019 και στη συνέχεια την έναρξη κατασκευής του πλωτού τερματικού σταθμού LNG Αλεξανδρούπολης (FSRU) που επίσης προωθήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν είχε την επάρκεια να πει έστω μια κουβέντα για το ιστορικό αυτών των έργων”. Τα παραπάνω αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος και η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πέτη Πέρκα​. Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας:

“Δεν μας εκπλήσσουν φυσικά τα ψέματα και η «κοντή μνήμη» του κ. Μητσοτάκη, κάτι που επαναλήφθηκε σήμερα στα εγκαίνια της ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης. Του υπενθυμίζουμε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ:

  • Ακυρώθηκε το δικό τους υπερδιαστασιολογημένο έργο απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη που προωθούσε με ΣΔΙΤ η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου, σε αντίθεση και με τις ανάγκες του Έβρου αλλά και με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
  • Ολοκληρώθηκε ένας σύγχρονος Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων, όλοι οι Περιφερειακοί Σχεδιασμοί και η νομοθεσία με κεντρικό στοιχείο την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία.
  • Τροποποιήθηκε (2017) η περιβαλλοντική άδεια, επανασχεδιάστηκε και εντάχθηκε το έργο ως δημόσιο στο ΕΣΠΑ (2017), δημοπρατήθηκε και υπογράφηκε η σύμβαση, με παρουσία του τότε Αναπλ.ΥΠΕΝ Σωκράτη Φάμελλου (18.1.2019).

Είναι λοιπόν προφανές ότι σε τίποτα δεν συνέβαλε στα σημερινά εγκαίνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη, και η μονάδα δεν ήταν δική του δέσμευση, όπως ψευδώς δήλωσε σήμερα στα εγκαίνια. Εξάλλου το μόνο που έχει να επιδείξει είναι η ένταξη της καύσης των απορριμμάτων στη στρατηγική του και η υποχώρηση της ανακύκλωσης στην Ελλάδα, εφόσον έχει ναρκοθετηθεί με σκάνδαλα και ακραία σπατάλη δημόσιων πόρων για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα.

Υπενθυμίζουμε επίσης στον κ. Μητσοτάκη ότι επί των ημερών του εξελίσσεται ταχεία περιβαλλοντική υποβάθμιση στον Έβρο όπως η απένταξη από το ΕΣΠΑ του εμβληματικού έργου αποκατάστασης των μεταλλείων της Κίρκης, η κατάργηση των Φορέων διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου αλλά και του Φορέα Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης, στο πλαίσιο του περιβαλλοντοκτόνου νόμου 4685/2020.

Το ίδιο έργο βέβαια συνεχίστηκε και στα «εγκαίνια θεμελίωσης» του πλωτού τερματικού σταθμού LNG Αλεξανδρούπολης (FSRU), που παρουσίασε πληθωρισμό εγκαινίων αλλά ύφεση έργων κατά τη διάρκεια των τελευταίων 3 ετών. Θυμίζουμε λοιπόν ότι και αυτό το έργο προχώρησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ως αποτέλεσμα πολύμηνων διαπραγματεύσεων.

Μάλιστα η βουλγαρική συμμετοχή στο έργο διασφαλίστηκε μετά από πολλαπλές συναντήσεις των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτη και Γ. Σταθάκη, με την ομόλογό τους, Τ. Πέτκοβα, όπου ωρίμασε και ξεκίνησε ταυτόχρονα η κατασκευή ενός άλλου έργου που αναβαθμίζει το ρόλο της χώρας ως πύλη φυσικού αερίου στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, τον Διασυνδετήριο Αγωγό Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB). Είχε προηγηθεί η κοινή δέσμευση του τότε Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του Βούλγαρου ομολόγου του Boyko Borissov κατά τη διάρκεια των εργασιών του Γ’ Ανωτάτου Συμβουλίου των δύο χωρών στη Σόφια, στις 02.08.2016.

Ακόμα και η βιωσιμότητα του έργου διασφαλίστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αφού, ολοκληρώθηκε το πρώτο market test για τον πλωτό τερματικό σταθμό LNG Αλεξανδρούπολης, όπου υπήρξε δέσμευση ποσοτήτων άρα εγγυήσεις για τη βιωσιμότητά του.

Ο κ. Μητσοτάκης με επικοινωνιακές κινήσεις προσπαθεί να καλύψει την ανεπάρκεια της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησής του, όπως έκανε και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), όπου δεν παρουσίασε καμία άμεσα εφαρμόσιμη λύση για την ενεργειακή επάρκεια της Ελλάδας. Εξάλλου με το νέο χρονοδιάγραμμα ο πλωτός τερματικός σταθμός LNG Αλεξανδρούπολης αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2023 και άρα δεν αποτελεί λύση για την υφιστάμενη κατάσταση όσον αφορά στην ενεργειακή επάρκεια της Ελλάδας.

Σχετικά τέλος με τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι «τα έφερε έτσι η ζωή το FSRU Αλεξανδρούπολης να αποκτήσει ξεχωριστή γεωπολιτική σημασία», του θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εργαζόταν στην κατεύθυνση ενίσχυσης του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις συνεργασίες και στο εθνικό μας συμφέρον, όπως έκανε και με τη Συμφωνία των Πρεσπών με τη Βόρεια Μακεδονία, για να μπορεί σήμερα ο κος Μητσοτάκης να μιλάει για το ότι τα Βαλκάνια αντιμετωπίζουν με ενότητα τη συγκυρία που δημιούργησε ο πόλεμος στην Ουκρανία μακριά από αδιέξοδους ανταγωνισμούς».

 

ΚΙΝΑΛ για LNG: Επισφραγίζει τον διορατικό, πατριωτικό σχεδιασμό μας

Για καθυστέρηση στην υλοποίηση του πλωτού τερματικού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη κάνει λόγο το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Το κόμμα υπενθύμισε τη συμβολή των κυβερνήσεων και υπουργών του ΠΑΣΟΚ στην κατασκευή πλωτού τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (FSRU) στην Αλεξανδρούπολη, του οποίου τα επίσημα εγκαίνια έγιναν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το σχόλιο του γραφείου Τύπου αναφέρει ότι η λειτουργία του «επισφραγίζει τον διορατικό και πατριωτικό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την πατρίδα μας, καθώς εννιά χρόνια πριν ο Γιάννης Μανιάτης από τη θέση του υπουργού Ενέργειας έθεσε τις βάσεις και εξασφάλισε την χρηματοδότηση του εν λόγω έργου».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επικρίνει τόσο τη Νέα Δημοκρατία όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας: «Μολονότι η πρόβλεψη λειτουργίας του αρχικά προσδιοριζόταν για το 2016, η έλλειψη στρατηγικού οράματος για τη χώρα των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ καθυστέρησε την υλοποίηση του έργου, υπογραμμίζοντας πόσες ουσιαστικές ευκαιρίες χάθηκαν, εκθέτοντας τη χώρα στην ενεργειακή κρίση».

 

ΚΚΕ ΑΜΘ: «Κέρδη για τους ομίλους και πανάκριβο ρεύμα για το λαό»

Ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη:

“Η “αναπτυξιακή κοσμογονία”, που διαφήμισε ο πρωθυπουργός απ’ την Αλεξανδρούπολη, είναι “κοσμογονία” για τα κέρδη των ομίλων της ενέργειας και των μεταφορών, ενώ για το λαό σημαίνει πανάκριβο ρεύμα, τεράστιες αυξήσεις στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, αναβάθμιση των κινδύνων απ’ τη μετατροπή της περιοχής σε ορμητήριο του ευρωΝΑΤΟϊκού ιμπεριαλισμού.

Υπάρχει πλούσια πείρα στο λαό για να αντικρούσει την προπαγάνδα της κυβέρνησης, των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, καθώς και των εκπροσώπων των ΗΠΑ και της ΕΕ, ότι δήθεν η μετατροπή της περιοχής μας σε “ενεργειακή πύλη”, σε στρατιωτικό και διαμετακομιστικό κόμβο θα ωφελήσει τάχα και τον ίδιο. Τα ίδια ακούγαμε και παλιότερα για την κατασκευή των αγωγών, όμως ο λαός της περιοχής παραμένει πρώτος σε ενεργειακή φτώχεια κι από τους πρώτους σε ανεργία και χαμηλούς μισθούς. Την ίδια ώρα, λίγα χιλιόμετρα μακριά, οι εργαζόμενοι στα πετρέλαια Καβάλας παραμένουν απολυμένοι και η παραγωγική δραστηριότητα είναι ουσιαστικά νεκρή. Στην πραγματικότητα ολόκληρη η περιοχή μετατρέπεται σε αναπόσπαστο κομμάτι των οξυμένων οικονομικών και στρατιωτικών ανταγωνισμών, σε πιθανό στόχο αντιποίνων.

Είναι, επίσης, προκλητικά τα όσα ακούγονται “περί προστασίας του περιβάλλοντος”, αφού το εν λόγω έργο (FSRU) θα προκαλέσει πρόσθετα προβλήματα στο ευαίσθητο περιβάλλον του Θρακικού Πελάγους, δίνοντας τη χαριστική βολή στους αλιείς της περιοχής, για να μεταφερθεί το πανάκριβο αμερικανικό αέριο -παραγόμενο με τη σχιστολιθική μέθοδο- που επιβαρύνει πολλαπλάσια το περιβάλλον, τόσο κατά την παραγωγή του όσο και κατά την μεταφορά του.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα είναι οι μόνοι κερδισμένοι και όσον αφορά τη νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ), έχοντας εξασφαλισμένη κερδοφορία από την εκμετάλλευση των εργαζομένων και από το χαράτσωμα του λαού της περιοχής, μέσω των ανταποδοτικών δημοτικών τελών. Η νέα ΜΕΑ σηματοδοτεί την επιτάχυνση του περιφερειακού σχεδιασμού (ΠΕΣΔΑ) για τη διαχείριση των απορριμμάτων στα πρότυπα της ΕΕ, που παραπέμπει στις καλένδες την ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, ενώ αφήνει διάπλατα ανοιχτή την προοπτική της καρκινογόνας καύσης.

Ο λαός της περιοχής μπορεί να αποφύγει τις παλιές, αλλά και τις νέες παγίδες που του στήνουν οι επίδοξοι “σωτήρες”, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που λέει -στην ουσία- είναι ότι “η ΝΔ σήμερα εγκαινιάζει τα δικά του έργα”. Αυτό είναι μια ακόμα απόδειξη ότι στα μεγάλα και κρίσιμα ακολουθούν την ίδια στρατηγική.

Καλούμε το λαό να ενισχύσει την πάλη του για την αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών ενέργειας για φθηνό ρεύμα και να παρθούν τώρα μέτρα ανακούφισης του λαού από την ακρίβεια. Οι μαζικές πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις -στην περιοχή μας και πανελλαδικά- δείχνουν το δρόμο της πάλης για συλλογικές συμβάσεις με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και συγκροτημένα δικαιώματα, ενάντια στην ακρίβεια, στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας σ’ αυτόν.

Ο λαός μπορεί να σώσει το λαό βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής σε συμπόρευση με το ΚΚΕ”.

 

Χαρίτσης: 3 στα 3!

Την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και τα έργα που επισκέφθηκε τα οποία όλα ανεξαιρέτως δρομολογήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης.

Αναλυτικά η ανάρτησή του : «3 στα 3 ο κ. Μητσοτάκης σήμερα στην Αλεξανδρούπολη:

Μονάδα FSRU: δρομολογήθηκε με το σύμφωνο Τσίπρα – Μπορίσοφ το 2016

Μονάδα απορριμμάτων: εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το 2017

Γηροκομείο: εντάχθηκε στο ΠΔΕ το 2016 Τα κυβερνητικά ψέματα πλέον δεν εκπλήσσουν και δεν πείθουν κανέναν».

 

Γκαρά: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε καθοριστικά στα έργα αυτά

Η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά σημείωσε με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού: Στην Αλεξανδρούπολη τελέστηκαν εγκαίνια για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, το Ιωακείμειο Γηροκομείο και πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης υλοποίησης του Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου LNG.  Έργα αναγκαία για την πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή, έργα που ανήκουν στους κατοίκους του Έβρου και της Θράκης, στον ελληνικό λαό. Έργα που προσφέρουν  αναπτυξιακή πνοή και νέα δυναμική για την περιοχή μας, για τα οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε καθοριστικά στον σχεδιασμό και στην υλοποίησή τους. Η χώρα πρέπει να επιστρέψει άμεσα σε αναπτυξιακές πολιτικές, έργα και παρεμβάσεις προς όφελος της κοινωνίας, των μικρομεσαίων, των εργαζομένων, και να αφήσει πίσω τις πολιτικές λιτότητας, αισχροκέρδειας και ενός παρασιτικού παρελθόντος που ακολουθεί πιστά μέχρι σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παραδομένη σε ιδεοληψίες και κάθε λογής συμφέροντα».

 

Μαλτέζος: “Πληθωρισμός τιμών και πληθωρισμός εγκαινίων”

Ο εκπρόσωπος των Προοδευτικών Οικονομολόγων Ελλάδας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο Μενέλαος Μαλτέζος σε παρέμβασή του αναφέρει τα εξής:

«Το συμπέρασμα που εξάγεται από τα σημερινά εγκαίνια έναρξης υλοποίησης του πλωτού τερματικού σταθμού αποθήκευσης και αεριοποίησης LNG (FSRU) από τον κ. Μητσοτάκη πέραν της δημιουργίας ενεργειακής ασφάλειας στη χώρα είναι ότι εκτός από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ioannis Zampoukis – Γιάννης Ζαμπούκης στην σημερινή του ομιλία ακόμα κανένας θεσμικός εκπρόσωπος του Νομού δεν έχει θέσει στο δημόσιο διάλογο τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα πρέπει να έχει η τοπική κοινωνία από την λειτουργία του σταθμού.

Για την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων όπως θίξαμε, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην περιοχή , είναι ότι είμαστε περήφανοι που θα εγκαινιάσει ένα έργο που σχεδίασε, χρηματοδότησε και υλοποίησε η Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε είναι γνωστό πως το μόνο έργο που έχει να επιδείξει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή είναι “περιβόητος” φράχτης.

Τέλος όπως στήριξε από την αρχή μέχρι το τέλος η ελληνική πολιτεία την δημιουργία του Ιωακείμειου Γηροκομείου της Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η δημιουργία αντίστοιχης δομής στον βόρειο Έβρο όπου οι ανάγκες πολύ περισσότερο αυξημένες λόγω του οξυμένου προβλήματος της δημογραφικής κατάρρευσης και της γήρανσης του πληθυσμού».

 

Πόλη & Πολίτες: «Όλα τα μεγάλα έργα έγιναν μετά από παρθενογένεση (?)»

Την ενόχλησή της καταθέτει η παράταξη του τέως Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, όχι για  όσα είπε ο Πρωθυπουργός, αλλά για την απουσία αναφοράς από τον Γιάννη Ζαμπούκη στη συμβολή της προηγούμενης δημοτικής αρχής για την υλοποίηση των έργων που είτε εγκαινίασε είτε επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

“ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΕΣΕΙΣ.

LNG υγροποιημένο φυσικό αέριο

ΜΕΑ Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων

Ανατολικός Περιφερειακός

ΧΥΤΥ

Κατά Ιωάννη Ζαμπούκη όλα αυτά τα μεγάλα έργα έγιναν και εγκαινιάσθηκαν μετά από παρθενογένεση (?). Χωρίς τον Βαγγέλη Λαμπάκη και την παράταξη του, δεν θα υπήρχε στην Αλεξανδρούπολη ΜΕΑ και ΧΥΤΥ. (χώρος υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων)

Το 2012 ο Βαγγέλης Λαμπάκης και η παράταξη του, εισηγήθηκε την έγκριση της υλοποίησης του (LNG) στο δημοτικό Συμβούλιο και πέρασε, στηρίζοντας το συνεχώς.

Ο αγώνας του τότε δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη για την υλοποίηση του Ανατ. Περιφερειακού απόλυτα αποδεδειγμένη μετά την υλοποίηση από το Δήμο μας του Δυτικού Περιφερειακού και την σύνδεσή του.

ΟΧΙ ΜΕ ΚΑΚΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΜΠΟΥΚΗΣ… ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙ ΑΥΤΑ. Διότι η διεκπεραίωση της ολοκλήρωσης των (3) έργων ( επί των ημερών μας) έγιναν από τις υπηρεσίες του Δήμου και για το LNG  δεν κατάλαβε τίποτα. ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΕΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ  ΖΑΜΠΟΥΚΗ. ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ δηλ. ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ … Τι λέτε κε Ζαμπούκη;».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο