Έντονες εντομολογικές προσβολές στην ευρύτερη αγροτική περιοχή Τυχερού

 Τι συστήνει στους αγρότες η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου

Μετά από επίσκεψη κλιμακίου γεωπόνων του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου 2022 στην ευρύτερη αγροτική περιοχή Τυχερού, διαπιστώθηκε έντονη εντομολογική προσβολή από προνύμφες λεπιδόπτερων της οικογένειας Crambidae σε ορισμένες τοποθεσίες.
Λόγω του μεγάλου πληθυσμού και της ταχύτατης εξάπλωσης του, συστήνεται ο καθημερινός έλεγχος των αγροτεμαχίων  από τους αγρότες, για πιθανές προσβολές των καλλιεργειών τους. Σε περίπτωση ύπαρξης προσβολών προτείνεται ο άμεσος ψεκασμός σε όλα τα αγροτεμάχια της εν λόγω περιοχής, με εγκεκριμένα εντομοκτόνα για την αντίστοιχη καλλιέργεια.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αντιδήμαρχος κ. Δαρούσης, «Ορισμένες μέχρι στιγμής αγροτικές εκτάσεις της ευρύτερης περιοχής του Τυχερού δέχονται έντονες προσβολές από σκουλήκι. Σήμερα (χθες) το πρωί μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Δεληστάματη και Κλιμάκιο γεωπόνων της Περιφέρειας επισκεφτήκαμε τις περιοχές που αντιμετωπίζουν μέχρι στιγμής πρόβλημα, όπου διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης και είδη από την ΔΑΟΚ Έβρου έχει εκδοθεί δελτίο τύπου με οδηγίες προς τους αγρότες της περιοχής. Παράλληλα ελήφθησαν δείγματα και ήδη έχουν σταλεί σε ειδικό εργαστήριο. Επίσης την περιοχή επισκέφτηκε και Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ. Ευχαριστώ θερμά την Περιφέρεια και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Βασίλη Δεληστάματη που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο Τυχερό».

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο