«Ενοικιαστήριο» στις εγκαταστάσεις των Ιαματικών Λουτρών Τραϊανούπολης

Διαγωνισμό για την εκμίσθωση του υδροθεραπευτηρίου, του ξενοδοχείου και των υπόλοιπων εγκαταστάσεων θα προκηρύξει η ΤΙΕΔΑ – Ο χώρος είναι κλειστός από το 2019   

«Ενοικιαστήριο» στις εγκαταστάσεις των Ιαματικών Λουτρών Τραϊανούπολης βάζει η ΤΙΕΔΑ μέσα από την προκήρυξη διαγωνισμού, ο οποίος θα διεξαχθεί με το σύστημα της φανερής πλειοδοτικής διαδικασίας.

Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει την Τετάρτη 10 Μαϊου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΙΕΔΑ. Στη σχετική πρόσκληση για τη συνεδρίαση, αναφέρεται ότι θα συζητηθεί το  θέμα «Διακήρυξη όρων και τυπικού πλειοδοτικού διαγωνισμού εκμίσθωσης των εγκαταστάσεων των Ιαματικών Πηγών Τραϊανούπολης (Υδροθεραπευτηρίου -Ξενοδοχείου – Λοιπών Εγκαταστάσεων ) Διά του συστήματος της φανερής πλειοδοτικής διαδικασίας.

  • Ορισμός τριμελούς επιτροπής αξιολόγησης των προσφορών
  • Όροι προκήρυξης των δημοπρασιών»

Σημειώνεται πως οι εγκαταστάσεις των Ιαματικών Λουτρών είναι  κλειστές από τον Οκτώβριο του 2019, με απόφαση του Δήμου Αλεξανδρούπολης, καθώς δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές που όριζε η υπουργική απόφαση 2704/2018. Ακολούθησε μία χρονοβόρα διαδικασία για την απόκτηση του ειδικού σήματος λειτουργίας, απαραίτητη προϋπόθεση για τη νόμιμη λειτουργία των Ιαματικών λουτρών σ’ όλη την Ελλάδα. Τελικώς, το σχετικό σήμα, που άνοιξε το δρόμο για την επαναλειτουργία των Λουτρών, αποκτήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, με απόφαση της Προϊσταμένης της Ειδικής Υπηρεσίας Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων.

Στόχος της ΤΙΕΔΑ, μέσα από την αξιοποίηση των Ιαματικών Λουτρών, είναι η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, αναπτύσσοντας τις μεγάλες προοπτικές του Ιαματικού Τουρισμού, με σχεδιασμό για όλους τους μήνες του χρόνου. Το μόνο που απομένει είναι να υπάρξει και το ανάλογο ενδιαφέρον από τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να νοικιαστούν και να λειτουργήσουν οι χώροι.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του