Ενημέρωση από το ΠΓΝΑ: 12 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 1ος νεκρός

Μέχρι σήμερα, Πέμπτη 26.03.2020, και ώρα 15:00, στο Π.Γ.Ν.Α. νοσηλεύονται συνολικά 12 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία προέρχονται από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης. Απ’ αυτά,  τα 4 νοσηλεύονται διασωληνωμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας(Μ.Ε.Θ.) του Π.Γ.Ν.Α

“Δυστυχώς, σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, είχαμε τον πρώτο Θάνατο από COVID-19. Πρόκειται για άνδρα 46 ετών από την περιοχή της Ξάνθης, ο οποίος νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Π.Γ.Ν.Α. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους, στους οικείους του.Τονίζεται επανειλημμένα, ότι στις ιδιαίτερα πρωτόγνωρες και δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, ως άτομα και ως κοινωνία, απαιτείται να επιδείξουμε όλοι μας ατομική ευθύνη, σεβόμενοι πλήρως τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και να «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ»”.

Αναφορικά με τον 46χρονο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, αλλά ήταν παθολογικά υπέρβαρος.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, κ. Αναστάσιος Καραδέδος είπε σχετικά: “Ήταν πολύ νέος, ήταν υπέρβαρος. Η νόσος είναι πάρα πολύ σοβαρή και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα όχι μόνο σε ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα αλλά και σε ανθρώπους υγιέστατους, που δεν πάσχουν από τίποτα… Πρέπει να ανησυχούμε όλοι μας, δεν είναι τυχαία η έκκληση για το μένουμε σπίτι, γιατί είναι η μοναδική σοβαρή άμυνα που έχουμε αυτή τη στιγμή… Από ότι γνωρίζω ο 46χρονος είχε κάνει μία εκπαίδευση στην Πάτρα. Δεν γνωρίζω εάν ήταν σε στρατόπεδο. Θεωρώ ότι έχει γίνει ιχνηλάτηση”, είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο