Έναρξη μαθημάτων στα νέα Τμήματα Δ.Ι.Ε.Κ Σουφλίου

Ξεχωριστή ημέρα η Δευτέρα για την περιοχή καλωσορίζει τους πρώτους σπουδαστές

Η έναρξη λειτουργίας των τριών νέων ειδικοτήτων του Παραρτήματος Δ.Ι.Ε.Κ στο Σουφλί είναι γεγονός. Από την Δευτέρα 17-10-22  ξεκινάει η λειτουργία τριών τμημάτων ΔΙΕΚ και η πόλη του Μεταξιού καλωσορίζει τους πρώτους σπουδαστές στη πόλη του μεταξιού και τους ευχόμαστε καλή φοίτηση!!!

Ο  Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος συναντήθηκε με τον  Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης Γιώργο Βούτσινο, με σκοπό να διευθετηθούν οι εναπομείνασες εκκρεμότητες, καθώς εντός του μήνα ξεκινάει η λειτουργία των τριών τμημάτων Δ.Ι.Ε.Κ. Οι τρεις ειδικότητες αφορούν τα τμήματα Σηροτροφίας, Παραγωγής Μεταξιού, Τεχνικού Μελισσοκομίας και Τεχνικού Αμπελουργίας και Οινολογίας.

Ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης κ. Βούτσινος Γιώργος, εξέφρασε την ικανοποίησή του, για την μεγάλη συμμετοχή σπουδαστών και στα τρία νεοσύστατα τμήματα Δ.Ι.Ε.Κ που θα λειτουργήσουν από φέτος στην πόλη του Σουφλίου.

Ο Δήμαρχος Σουφλίου τον ευχαρίστησε θερμά για τον ενδιαφέρον που επέδειξε από την πρώτη στιγμή στην πρόταση του Δήμου Σουφλίου για την δημιουργία τμημάτων Δ.Ι.Ε.Κ. που στοχεύουν στην πρωτογενή παραγωγή. Αναφέρθηκε επίσης, στην σημαντική ζήτηση που προέκυψε από τους ενδιαφερόμενους για να φοιτήσουν στα τρία αυτά τμήματα, ενώ τέλος συζητήθηκε η συνεισφορά των τμημάτων αυτών στην ανάπτυξη της τεχνογνωσίας, αλλά και την προσφορά προς την τοπική κοινωνία. Επίσης, εξετάστηκε η στήριξη της τοπικής κοινωνίας-οικονομίας με νέα τμήματα Δ.Ι.Ε.Κ. από τα επόμενα ακαδημαϊκά έτη.

«Από 17-10-22 στο Σουφλί ξεκινάει η λειτουργία τριών τμημάτων ΔΙΕΚ, είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας και με συνεχή δουλειά, αμείωτο ζήλο υλοποιούμε το πρόγραμμα μας!!! Καλωσοριζουμε τους πρώτους σπουδαστές στη πόλη του μεταξιού και τους ευχόμαστε καλή φοίτηση! Η υλοποίηση του προγράμματος και των δεσμεύσεων της Δημοτικής Αρχής συνεχίζονται!» αναφέρει ο Δήμαρχος κ,. Καλακίκος

 ινφο

Τα τρία τμήματα που θα λειτουργούν :
1)Τεχνικός Μελισσοκομίας
2)Τεχνικός Αμπελουργιας και Οινολογίας
3)Σηροτροφιας, παραγωγής Μεταξιού το μοναδικό ΔΙΕΚ αυτού του αντικειμένου που λειτουργεί στη χώρα μας

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του