Ένα ξεχωριστό μήνυμα καθηγητή προς τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες

Η αντίστροφη μέτρηση για την δοκιμασία χιλιάδων παιδιών για τις εξετάσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση στα ελληνικά πανεπιστήμια, ξεκίνησε.

Η ¨Γνώμη¨ ανακάλυψε το γραπτό μήνυμα ενός καθηγητή προς τους μαθητές του, που δοκιμάζονται στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων:

“Καλησπέρα παιδιά!

Έφτασε η ώρα για μια σημαντική πρόκληση, όχι την σημαντικότερη. Εύχομαι καλή επιτυχία για κάθε έναν από εσάς, αν και η επιτυχία είναι σχετική. Είσαστε ακόμη σε πολύ πρώιμη φάση για να θεωρήσετε την επίτευξη του στόχου σας επιτυχία και την μη υλοποίησή του, αποτυχία.

Η ζωή έχεις πολλές προκλήσεις και πολλοί παράγοντες θα συντελέσουν για να έχετε σε πολλά πολλά χρόνια από τώρα την αίσθηση ότι πετύχατε ή αποτύχατε. Οι πανελλαδικές είναι ένα μικρό λιθαράκι στην ζωή σας και δεν κρίνει τίποτα! Ούτε καλό, ούτε άσχημο. Οπότε πρέπει να πάτε να γράψετε με άγχος διαχειρίσιμο και να μην σκεφτείτε λεπτό ότι κρίνεται το μέλλον σας.

Εύχομαι λοιπόν να μπορέσετε να γράψετε όσο καλύτερα γίνεται για να νιώσετε μια ικανοποίηση για τον κόπο σας!

Μερικές πρακτικές συμβουλές…

Τις παραμονές των μαθημάτων δεν θα κοιμόσαστε αργά. Το ιδανικό θα είναι μάλιστα να κλείσετε τα βιβλία σας πριν τις 9 και να χαλαρώσετε ένα διωράκι με ότι θεωρείτε εσείς καλύτερο. Μια βόλτα, μια ταινία, instagram κλπ.

Είναι βασικό να κοιμηθείτε νωρίς ώστε να είσαστε ξεκούραστοι την επόμενη μέρα, Πολλοί μαθητές θέλοντας να κάνουν δυνατή επανάληψη ή να δουν και κάτι ακόμη, ξενυχτούν. Ολέθριο λάθος….

Κάθε μάθημα είναι ξεχωριστό.

Δεν ενθουσιαζόμαστε, ούτε απογοητευόμαστε από την πορεία μας σε ένα μάθημα. Συγκεντρωνόμαστε στο επόμενο, αφού ξεκουραστούμε λιγάκι.

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα, αν σε ένα μάθημα δεν τα καταφέρατε όπως θα θέλατε, αλλά μπορούμε να συγκεντρωθούμε και να παλέψουμε στο επόμενο.

Καλή αρχή!”

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο