Εμβόλιο Astrazeneca: Διακόπτονται ξανά οι δοκιμές

«Πάγωσαν» και πάλι οι δοκιμές του εμβολίου κατά του κορωνοϊού της AstraZeneca αποκαλύπτει δημοσίευμα των New York Times. Τι σημαίνει αυτό για την παραγωγή του εμβολίου.

Πρόσφατα σταμάτησαν προσωρινά οι δοκιμές του εμβολίου κατά του κορονοϊού της Astrazeneca λόγω της εμφάνισης μίας παρενέργειας σε έναν εθελοντή. Μετά από έρευνα του συμβάντος από Ανεξάρτητη Επιτροπή αποφασίστηκε η επανέναρξη των δοκιμών

Ωστόσο, όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, και δεύτερη συμμετέχουσα που έλαβε δόση του πειραματικού εμβολίου εμφάνισε σοβαρή νευρολογική ασθένεια. Πρόκειται για εγκάρσια μυελίτιδα, μια σπάνια φλεγμονώδη νόσο που επηρεάζει τον νωτιαίο μυελό, προκαλώντας αδυναμία, αισθητηριακές αλλοιώσεις και δυσλειτουργία του αυτόνομου νευρικού συστήματος.

Η εταιρεία δεν επιβεβαίωσε τη διάγνωση στη δεύτερη περίπτωση, ωστόσο, άνθρωπος από το στενό περιβάλλον της δεύτερης συμμετέχουσας που μίλησε στους Times, δήλωσε ότι η ασθένεια είχε επισημανθεί ως εγκάρσια μυελίτιδα.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο