Εκλογές Τουρκία: Από τις 27 Απριλίου ξεκινούν να ψηφίζουν οι Τούρκοι του εξωτερικού

 Από τις 27 Απριλίου οι Τούρκοι που ζουν στο εξωτερικό μπορούν να ψηφίσουν στις επερχόμενες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της χώρας της 14 Μαΐου, ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK).

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Τούρκων του εξωτερικού θα ξεκινήσει στα συνοριακά περάσματα και σε εκλογικά τμήματα στο εξωτερικό στις 27 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 9 Μαΐου, ανέφερε.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι Τούρκοι πολίτες στο εξωτερικό μπορούν να ψηφίσουν μεταξύ 20 και 24 Μαΐου, σύμφωνα με το YSK. Οι βουλευτικές και προεδρικές εκλογές θεωρούνται μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο 69χρονος βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 20 χρόνια.

Την περασμένη εβδομάδα, μια συμμαχία έξι κομμάτων όρισε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, 74 ετών, ως τον κοινό υποψήφιο για να προσπαθήσει να δώσει τέλος στην ηγεμονία Ερντογάν. Μικρότερα κόμματα θέλουν επίσης να ορίσουν δικούς τους υποψηφίους.

Νέες δημοσκοπήσεις αυτής της εβδομάδας έδειξαν ότι ο Κιλιτσντάρογλου προηγείται του Ερντογάν κατά περισσότερες των 10 ποσοστιαίες μονάδες στις προεδρικές εκλογές.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), που αναμένεται να παίξει τον ρόλο ρυθμιστή στις εκλογές, θα ορίσει τον δικό του υποψήφιο ή αν θα στηρίξει τον Κιλιτσντάρογλου.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο