“”Έφυγε” από τη ζωή ο “Φωτο-Τόλης” Σιάτρας

Έφυγε από τη ζωή ο Τόλης Σιάτρας, ο γνωστός φωτογράφος της Αλεξανδρούπολης, ιδιαίτερα δραστήριος και αγαπητός στην τοπική κοινωνία ως επί χρόνια ιδιοκτήτης του φωτογραφείου ” Φώτο Τόλης”. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Κυριακή στις 12.30 στην Αγία Κυριακή.

Η ομάδα “Οι Γειτονιές και Αναμνήσεις της Αλεξανδρούπολης (που αλλάζει..)” στο fb δημοσίευσε φωτογραφίες και το παρακάτω σχόλιο:

“Έφυγε σήμερα μία εμβληματική προσωπικότητα της Αλεξανδρούπολης.. Ο Τόλης Σιάτρας.. Ο “Φώτο-Τόλης” ταξίδεψε για τους αγγέλους σε ηλικία 83 ετών. Οι Γειτονιές και Αναμνήσεις της Αλεξανδρούπολης (που αλλάζει..) τον απχαιρετούμε με ένα αφιέρωμα μέσα απο ντοκουμέντα φωτογραφικά της ζωής του και εκφραζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του..”

Επίσης,  ο Constantine Papaconstantinou είχε γράψει για τον Τόλη Σιάτρα στην ίδια ομάδα:

“Ξεκινώντας το 1956 τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα στο φωτογραφείο «Παράσχος» και στη συνέχεια στο φωτογραφείο «Παναγιώτου» μαθήτευσε δίπλα σε ανθρώπους όπου έμαθε την τέχνη και την τεχνική της φωτογραφίας και μπολιάστηκε με το μεράκι για αυτήν. Το 1972 άνοιξε το δικό του φωτογραφείο στη στοά του Εμπορικού Επιμελητηρίου, που έπειτα μετακινήθηκε στην οδό 14η Μαΐου και από το 1988 μέχρι σήμερα συνεχίζει να γράφει την ιστορία του στην οδό Ι. Καβύρη. Μια ιστορία στο χρόνο που συμπορεύεται με την ιστορία της πόλης και των ανθρώπων της. Πρωτοπόρος στην έγχρωμη φωτογραφία και στη γρήγορη εκτύπωσή της, και συνοδοιπόρος των εξελίξεων στην επεξεργασία φωτογραφίας, παρέδωσε τη σκυτάλη στον υιό του Χρόνη Σιάτρα, που συνεχίζει την εφαρμογή καινοτόμων τεχνικών στην ψηφιακή πια φωτογραφία, και επίσης συνεχίζει την ιστορία του φωτογραφείου αποτυπώνοντας την ιστορία της πόλης και τις σημαντικές στιγμές των ανθρώπων της”.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο