«Δύναμη και πηγή αισιοδοξίας για μας είναι οι πελάτες μας»

Το οπωροπωλείο «Παρασκευοπούλου», στην οδό Εμπορίου 59, αποτελεί κορυφαία επιλογή για τον καταναλωτή που αναζητά ολόφρεσκα προϊόντα, μέσα από την τεράστια ποικιλία, αλλά και την άψογη εξυπηρέτηση, που συνοδεύεται πάντα από το χαμόγελο, τη συνέπεια και την εμπειρία 26 ετών των αδερφών Παρασκευοπούλου.

Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση, που πρωταγωνιστεί σε έναν απαιτητικό και τις περισσότερες φορές ανδροκρατούμενο κλάδο. Η Βούλα και Άννα Παρασκευοπούλου,  από τον Ιούνιο του 1993 που ανέλαβαν το κατάστημα, παρά τις δυσκολίες, τις παράλληλες οικογενειακές υποχρεώσεις και τον σκληρό ανταγωνισμό, κατάφεραν μετά από επίμονη και επίπονη προσπάθεια, όχι μόνο να ξεχωρίσουν, αλλά να αποτελέσουν την καθημερινή συνήθεια για εκατοντάδες πελάτες και δεκάδες επιχειρήσεις που εμπιστεύονται τα προϊόντα τους για την αξεπέραστη ποιότητά τους.

Σήμερα, μας μιλούν για τα πρώτα τους βήματα και την εξέλιξή τους όλα αυτά τα χρόνια.

Η συνέντευξη 

Πείτε μας δύο λόγια για το πώς ξεκινήσατε. Την απόφαση, τα πρώτα χρόνια και την εξέλιξη του καταστήματός σας;

Ξεκινήσαμε την επιχείρησή μας τον Ιούνιο του 1993. Ήταν η εποχή που τα παιδιά μας ήταν πολύ μικρά. Η απόφαση να ξεκινήσουμε αυτή την επιχείρηση ήρθε όταν η τότε ιδιοκτήτρια του μαγαζιού αποφάσισε να πουλήσει την επιχείρηση. Η μητέρα μας διατηρούσε κατάστημα με υποδήματα απέναντι κι εμείς τη βοηθούσαμε.

Τα πρώτα χρόνια ήταν πολύ δύσκολα, γιατί στην Εμπορίου είχε παλιούς μανάβηδες, με την πελατεία τους. Εμείς έπρεπε να αποκτήσουμε δική μας, με 2 τελάρα στον πάγκο και με προσωπική εργασία. Από το πρωί στις 6 παλεύαμε να μπούμε σε ένα χώρο άγνωστο για εμάς. Δύο κοπέλες χωρίς βοήθεια, μόνο με το χαμόγελο και τη θετική μας ενέργεια, καταφέραμε να επικρατήσουμε στο χώρο, γιατί είχαμε ανάγκη τα χρήματα, ώστε να συμπληρώσουμε τα εισοδήματα της οικογένειάς μας.

Πώς δέχτηκε ο κόσμος της Αλεξανδρούπολης δύο γυναίκες σε έναν χώρο συνήθως ανδροκρατούμενο;

Ο κόσμος μάς αγκάλιασε, μας εμπιστεύτηκε. Εμείς δώσαμε όλο μας το είναι, την αγαπήσαμε πολύ τη δουλειά μας. Με όλη μας την καρδιά προσφέρουμε στον κόσμο τα προϊόντα μας.

Τι μπορεί να βρει κανείς στο κατάστημά σας και τι σχέδια έχετε για το μέλλον;

Το  μαγαζί, από σκέτο μανάβικο, με τα χρόνια, άλλαξε μορφή και προσθέσαμε κι άλλα προϊόντα. Πέρα από τα κηπευτικά όλων των ειδών, που είναι πάντα φρεσκότατα, ο κόσμος μπορεί να βρει Ελληνικά όσπρια, βιολογικά προϊόντα, μπαχαρικά, μέλι, χειροποίητα ζυμαρικά, τραχανά γλυκό και ξινό,  λάδι, τυριά και πολλά άλλα προϊόντα, πάντα στις καλύτερες τιμές. Αποκτήσαμε δική μας πελατεία και σκοπός μας είναι να την κρατήσουμε και να την μεγαλώσουμε.

Η οδός Εμπορίου είναι ένας δρόμος με ιστορία, που γνώρισε μεγάλες δόξες. Είστε αισιόδοξες για το μέλλον;  

Πιστεύουμε πως με την επιμονή, το χαμόγελο, την ποικιλία και τις καλές τιμές, εμείς, αλλά και τα υπόλοιπα καταστήματα, θα συνεχίσουμε να διατηρούμε τον ιστορικό αυτό δρόμο ζωντανό και ο κόσμος θα σταθεί στο πλευρό  μας, όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Η δύναμή μας κι αυτό που μας δίνει αισιοδοξία και κουράγιο είναι οι πελάτες μας και η αγάπη για τη δουλειά και την πόλη μας!

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο