Δωρεά εργαστηριακού εξοπλισμού άνω των 40 χιλ ευρώ από τον ΤΑΡ

Για τις ανάγκες του Εργαστηριακού Κέντρου Αλεξανδρούπολης, που στεγάζεται στο 1ο ΕΠΑΛ
Ο εξοπλισμός εκτός από χρηστικός, αναφορικά με την παροχή ενέργειας φυσικού αερίου, θα είναι και εκπαιδευτικός

 

Εργαστηριακό εξοπλισμό, αξίας άνω των 40.000 ευρώ, θα προσφέρει ως δωρεά η εταιρεία του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Αλεξανδρούπολης, που στεγάζεται στο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ.

Η εταιρεία ΤΑΡ στο πλαίσιο της πολιτικής της για δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης προς τις Περιφέρειες και τους Δήμους από τους οποίους διέρχεται ο αγωγός, αποφάσισε τη χρηματοδότηση του εργαστηριακού εξοπλισμού για τις ανάγκες του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Αλεξανδρούπολης.

Συνολικά, η δωρεά αφορά στη χρηματοδότηση προμήθειας εργαστηριακού εξοπλισμού στα 5 Εργαστηριακά Κέντρα των ισάριθμων Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ΠΑΜΘ (ένα στην έδρα κάθε περιφερειακής ενότητας), για τη λειτουργία της ειδικότητας «Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου».

Ο εργαστηριακός εξοπλισμός εκτός από χρηστικός, αναφορικά με την παροχή ενέργειας φυσικού αερίου, θα είναι και εκπαιδευτικός διότι θα είναι κατάλληλα κατασκευασμένος με διατομή από plexi-glass που θα επιτρέπει στους μαθητές την ορατότητα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας χρήσης του.

Το θέμα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης η Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Β΄/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, Αλεξάνδρα Γκουλιάμα και η αποδοχή της δωρεάς ψηφίστηκε ομόφωνα.

Κ.Η.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο