Δημοτική Αστυνομία: Στα σκαριά πάνω από 1.500 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, αυτά είναι τα προσόντα

«Κλείδωσαν» οι προσλήψεις ένστολου προσωπικού στη Δημοτική Αστυνομία – Ο διαγωνισμός αναμένεται να γίνει μέσω ΑΣΕΠ και θα αφορά πάνω από 1.500 νέες θέσεις εργασίας

Οι προσλήψεις θα γίνουν σύμφωνα με τις διαδικασίες που ακολουθούν οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ. Μόλις το υπουργείο Εσωτερικών διευθετήσει τον αριθμό την κατανομή των θέσεων, θα στείλει το προσχέδιο στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) προκειμένου να ετοιμάσει την προκήρυξη.

Πιο συγκεκριμένα, στον διαγωνισμό θα μπορούν να συμμετέχουν υποψήφιοι άνω των 21 ετών για τους κλάδους ΠΕ και ΤΕ, ενώ για τον κλάδο ΔΕ οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 26ο έτος της ηλικίας τους. Παράλληλα, οι υποψήφιοι άνδρες θα πρέπει να έχουν ανάστημα, χωρίς υποδήματα, τουλάχιστον 1,70 μ. Για τις γυναίκες υποψήφιες το όριο του ύψους θα ορίζεται στα 1,67 μ. Επίσης, στα απαραίτητα προσόντα θα συγκαταλέγεται η πιστοποίηση γνώσης τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας καθώς και η πιστοποίηση στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Υπενθυμίζουμε ότι αρχικά το σχέδιο του υπουργείου ήταν να προχωρήσει στην πρόσληψη 1.200 δημοτικών αστυνομικών, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί και να ξεπεράσει τις 1.500 προσλήψεις.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο