Δίμηνη παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση παρατείνεται για δύο μήνες το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για όσους συμμετέχουν ήδη σε αυτό.

Ειδικότερα, η ΚΥΑ, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Β’ 1712/26.4.2021), αναφέρει πως παρατείνεται, υπό τους ίδιους όρους, το πρόγραμμα σε δήμους, περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών/συναφείς φορείς, υπηρεσίες υπουργείων και άλλων φορέων, μετά το πέρας της οκτάμηνης διάρκειας απασχόλησης των ωφελουμένων από το πρόγραμμα.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στην περίπτωση ωφελούμενων, των οποίων η σύμβασή τους έχει λήξει, πριν από τη δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ (Β’ 1712), επανατοποθετούνται στις θέσεις τους για όλο το χρονικό διάστημα της δίμηνης επέκτασης του προγράμματος.

Στη σχετική ανακοίνωση υπενθυμίζεται πως ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, είχε σημείωσε πως βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προκήρυξη ενός τελευταίου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στο πλαίσιο του τρέχοντος ΕΣΠΑ, με στόχο την άμβλυνση των συνεπειών της πανδημίας στην αγορά εργασίας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο