Διεθνή συνεργασία ΔΠΘ με Κινέζικα Πανεπιστήμια

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργού Παιδείας Δρ. Ευριπίδη Στυλιανίδη ο νεοεκλεγείς Πρύτανης καθηγητής Φώτης Μάρης και η Αντιπρύτανης Μαρία Μιχαλοπούλου συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους της κινεζικής πλευράς τον πρόεδρο YGL κύριο LIU JITING και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. SHEN RONG.

Η YGL δημιουργήθηκε στο Πεκίνο το 2013 από στελέχη του κινεζικού Υπουργείου Παιδείας, με σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της διεθνούς συνεργασίας των κινεζικών Πανεπιστημίων στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών. Οι υψηλοί εκπρόσωποι της κινεζικής πλευράς είχαν μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων με τη νέα ηγεσία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου προκειμένου να προωθήσουν διμερείς συνεργασίες , τόσο σε επίπεδο προπτυχιακών σπουδών όσο και σε επίπεδο ερευνητικών PhD προγραμμάτων. Οι συνεργασίες αυτές ενισχύονται από τα Υπουργεία Παιδείας και των δύο χωρών και αποσκοπούν στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καθηγητών αλλά και στην παροχή κοινών πτυχίων από το ΔΠΘ και Κινεζικά Πανεπιστήμια σε κινέζους φοιτητές πάνω σε ειδικότητες που θα συμφωνηθούν από κοινού.

Μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας ο Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ξεκίνημα αυτής της συνεργασίας και τόνισε ότι

«Μέσα από αυτή την συνέργια το Πανεπιστήμιο μας θα ενισχύσει περαιτέρω την εξωστρέφεια του και κυρίως θα προσελκύσει στην περιοχή μας φοιτητές και ερευνητές από την Κίνα αυξάνοντας τη φήμη του, τα έσοδα του και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της Ροδόπης και της Θράκης. Γι αυτή την θετική εξέλιξη ευχαριστώ τους φίλους εκπροσώπους της Κινεζικής πλευράς καθώς και τη νέα δραστήρια Πρυτανική Αρχή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου. Εύχομαι και ελπίζω αυτή και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες να καταστήσουν τη Θράκη Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο