Διευκρίνιση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τη συγχώνευση Wind – Nova

Λάβαμε το παρακάτω email από τον κ. Κώστα Γκουρλουμένο, Προϊστάμενο στο Τμήμα Ψηφιακής Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού:

Επικοινωνούμε μαζί σας για το άρθρο της Gnomionline με τίτλο «Δύσκολο το 2023, με αισχροκέρδεια στα τρόφιμα, καρτέλ στην ενέργεια και πραγματικό πληθωρισμό στο 30-40%» της 12ης Ιανουαρίου 2023, συνέντευξη του κ. Περικλή Γκόγκα, Καθηγητή Οικονομικής Ανάλυσης και Διεθνών Οικονομικών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην δημοσιογράφο κα Κική Ηπειρώτου. https://www.gnomionline.gr/dyskolo-to-2023-me-aischrokerdeia-sta-trofima-kartel-stin-energeia-kai-pragmatiko-plithorismo-sto-30-40/
Σε σημείο της συνέντευξης αναφέρεται: «..Πρόσφατα κιόλας είδαμε τη συγχώνευση Wind και Nova, σε έναν τομέα, τις τηλεπικοινωνίες, όπου επίσης υπάρχει καρτέλ κι έχουμε από τις υψηλότερες τιμές χρεώσεων στην Ευρώπη με τις χαμηλότερες υπηρεσίες. Αντί, λοιπόν, η Επιτροπή Ανταγωνισμού να παρέμβει, ώστε να μην δημιουργείται ολιγοπωλιακή αγορά, επιτρέπει αυτή τη συγχώνευση..»
Η πραγματικότητα είναι ότι η συγχώνευση αυτή λόγω του μεγέθους των επιχειρήσεων αποφασίστηκε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Case M.10475 – UNITED GROUP/WIND HELLAS) αλλά ακόμη και αν επρόκειτο για μικρότερου μεγέθους επιχειρήσεις, λόγω του ότι αφορούν Τηλεπικοινωνίες, η αρμόδια αρχή για την αγορά των Τηλεπικοινωνιών στην χώρα μας είναι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και ΟΧΙ η Επιτροπή Ανταγωνισμού μιας και η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν έχει καμία αρμοδιότητα στην αγορά των Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και για την καλύτερη ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού, θα σας παρακαλούσαμε να δημοσιεύσετε την διευκρίνηση αυτή σε παράθεση με το συγκεκριμένο άρθρο.
Περισσότερα για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τις αρμοδιότητές της στο «Μάθετε για εμάς» https://www.epant.gr/enimerosi/who-what-how-why.html
Η σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την συγχώνευση των WIND/NOVA: M_10475_8417682_335_3

 

 

 

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο