Διαμαρτυρία και αποχή των Λογιστών – Φοροτεχνικών την Πέμπτη 18 Ιουνίου

Πανελλαδική διαμαρτυρία αποφάσισαν λογιστές και φοροτεχνικοί την Πέμπτη 18 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών “έφτασε στα όρια της αντοχής της, εξάντλησε όλα τα νόμιμα μέσα και πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια στην υπεράσπιση της αξιοπιστίας αφενός, και της επαγγελματικής επιβίωσης αφετέρου”.

Η Ομοσπονδία καταλογίζει στην κυβέρνηση εσφαλμένες οδηγίες και εφαρμοστικές εγκυκλίους των μέτρων, αλλά και πολλαπλές δυσλειτουργίες. Καταγγέλλει δε τα αρμόδια Υπουργεία (Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης & Επενδύσεων) αλλά και την ΑΑΔΕ ότι αγνόησαν πλήρως όλα τα αιτήματά της.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο Σύλλογος Λογιστών φοροτεχνικών Αλεξανδρούπολης  

 Η ανακοίνωση του συλλόγου της περιοχής μας

 Μετά από απόφαση του  Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. ανωτεροβαθμιου οργάνου του Σύλλογος Λογιστών φοροτεχνικών Αλεξανδρούπολης  για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο έλαβε ομόφωνα τις ακόλουθες αποφάσεις στις οποίες συντάσσεται και το Δ.Σ. του συλλόγου:

Με πολυάριθμα έγγραφα η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης κατέγραψε τα προβλήματα τόσο για τις εσφαλμένες οδηγίες και εφαρμοστικές εγκυκλίους υπέβαλε εμπεριστατωμένες προτάσεις για την διόρθωση και θεραπεία όλων αυτών καθώς και η πορεία της υλοποίησης, να γίνει με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και χωρίς επιδείνωση της σωματικής και ψυχικής υγείας των Λογιστών – Φοροτεχνικών.

Δείχνοντας υπευθυνότητα και συνδικαλιστική ευθύνη για την έκτακτη αυτή κατάσταση που βρέθηκε η χώρα, και ενώ ζητούσαμε απεγνωσμένα να έχουμε στοιχειωδώς έστω και μία απάντηση σε κάποιο από όλα τα παραπάνω έγγραφα, τα αρμόδια Υπουργεία (Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης & Επενδύσεων) αλλά και η ΑΑΔΕ, αγνόησαν παντελώς όλα τα έγγραφα μας και άφησαν τον κλάδο όχι μόνο απροστάτευτο από πρόνοια υγειονομικών μέτρων, Τις τελευταίες μάλιστα ημέρες, ο κλάδος δέχεται ένα νέο “μπαράζ” δηλωτικών υποχρεώσεων, που ναι μεν κινούνται στα μέτρα προστασίας της οικονομίας, αλλά είναι εξωπραγματικές και ανθρωπίνως αδύνατον να διεκπεραιωθούν, καθώς ορίζονται ασφυκτικές προθεσμίες, γεγονός που οδήγησε τον κλάδο σε εύλογη και αυτονόητη απόγνωση.

Επειδή τα όρια αντοχής δεν αφήνουν άλλα περιθώρια στην υπεράσπιση της αξιοπιστίας αφενός, και της επαγγελματικής μας επιβίωσης αφετέρου,

Καταγγέλλουμε την πρακτική αυτή και δηλώνουμε ότι:

Το Δ.Σ. του «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ» συντασσόμενο με της αποφάσεις της  Π.Ο.Φ.Ε.Ε. έλαβε ομόφωνα απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη και τα αιτήματα των Ενώσεων μας και καλεί τα μέλη του  σε:
ΑΠΟΧΗ από κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή την

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 (όλο το 24ωρο) ως εκδήλωση ψηφιακής – ηλεκτρονικής διαμαρτυρίας των Λογιστών – Φοροτεχνικών

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του