37ο Πανελλήνιο Ατομικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού / Προκριματικοί αγώνες ΑΜΘ 2026.
Διακρίσεις και υψηλές θέσεις στην κατάταξη για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ν. Έβρου στους Προκριματικούς Αγώνες του Ατομικού Πρωταθλήματος Σκακιού της Περιφέρειας ΑΜΘ που διεξήχθησαν την Κυριακή 29 Μαρτίου στη Ξάνθη.
Την 1η θέση και το κύπελλο κατέκτησε ο 6χρονος Δημητρόπουλος Στέφανος (3ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης) στα Νήπια, που τερμάτισε αήττητος με 4 νίκες και 1 ισοπαλία.
Τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο 10χρονος Ιωάννης Γκουντρουμπής(5ο Δημοτικό Αλεξανδρούπολης) στη Τετάρτη Δημοτικού.
Την 2η θέση στη γενική κατάταξη και το ασημένιο μετάλλιο και τη 1η θέση στην κατηγορία κοριτσιών και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Καλλιόπη Εγίνογλου(1ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης) στην Α’ Γυμνασίου με 5/7.
Τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο μετά την άρση των κριτηρίων κατέκτησε ο Δημήτριος Κρεωνάς( Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης ) επίσης στην Α’ Γυμνασίου, καθώς ισοβάθμησε στη 2η θέση με 5/7.
Την 1η θέση στα κορίτσια και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Παναγιώτα Πολυζωίδη( 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης ) στη Γ’ Γυμνασίου.
Την 4η θέση μετά την άρση των κριτηρίων κατέκτησε ο Ερρίκος Μουχίδης (1ο Αλεξανδρούπολης) στη Γ’ Γυμνασίου , καθώς ισοβάθμησε στη 3η θέση με 3/5.
Επίσης συμμετείχαν :
Σταθερά ψηλά και ο σκακιστής μας Μιχάλης Καρακασίδης που στους μαθητικούς εκπροσωπούσε το 1ο Λύκειο Ξάνθης.
Κατέκτησε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο μετά την άρση των κριτηρίων καθώς ισοβάθμησε στη 1η θέση με 6/7.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!!!
Επόμενος σταθμός το Πανελλήνιο Ατομικό μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη 3 Μαΐου.








