Δεύτερη έκδοση του μυθιστορήματος του Γιάννη Λασκαράκη «Κυνηγημένοι από την Ιστορία»

Δύο Εβρίτες πρωτοεμφανιζόμενοι συγγραφείς κλήθηκαν στο φεστιβάλ βιβλίου των Αθηνών

Στη δεύτερη έκδοση του βιβλίου του Γιάννη Λασκαράκη «Κυνηγημένοι από την Ιστορία», προχώρησε ο εκδοτικός οίκος «Επίκεντρο» , είκοσι  μόλις μήνες  μετά  την πρώτη του έκδοση. Η νέα έκδοση προβλήθηκε στο Φεστιβάλ βιβλίου που διεξάγεται με επιτυχία και με πλήθος κόσμου στο Ζάππειο της Αθήνας.  Το 50ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου  και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ,  το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν και το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων.

Το Φεστιβάλ του 2022, αναγνωρισμένο πλέον ως το μεγαλύτερο εορταστικό γεγονός στον χώρο του βιβλίου,  έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς, εφέτος, γιορτάζουμε την πεντηκοστή διοργάνωσή του. Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου φιλοξενεί στον χώρο του μια σειρά εκδηλώσεων γύρω από τη Μικρασιατική Καταστροφή ως στοιχείο ταυτότητας στην Ελλάδα του σήμερα, με τη συμμετοχή έγκριτων ομιλητών και πολιτιστικών φορέων. Ταυτόχρονα, το Φεστιβάλ Βιβλίου, αφουγκραζόμενο τα «σημεία των καιρών», δίνει βήμα σε ομιλίες ειδικών (ψυχολόγων-παιδαγωγών) με θέμα τη Διαφορετικότητα και τον Ρατσισμό στις διάφορες εκφάνσεις του. Τέλος, 10 χρόνια από τον θάνατο του ακαδημαϊκού, θεατρικού συγγραφέα και στιχουργού Ιάκωβου Καμπανέλλη, το Φεστιβάλ Βιβλίου οργανώνει ένα αφιέρωμα στη μεγάλη συμβολή του Έλληνα δημιουργού.

Γιάννης Λασκαράκης και Παντελής Κάλλιας καλεσμένοι του φεστιβάλ

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ διοργανώθηκε εκδήλωση  προς τιμή των    πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων . Σε αυτή την εκδήλωση κλήθηκαν δύο συγγραφείς από τον Έβρο για να παρουσιάσουν τα βιβλία τους και  να διαβάσουν αποσπάσματα  από αυτά.  Ο Γιάννης Λασκαράκης για το ιστορικό μυθιστόρημα  «Κυνηγημένοι από την Ιστορία» και ο Παντελής Κάλλιας για το βιβλίο του «Ο Βαρδάρης φύσαγε λερός». Οι δύο συγγραφείς παρουσίασαν τα βιβλία τους με επιτυχία και χειροκροτήθηκαν από τους βιβλιόφιλους.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο