room-to-grow-bnner

«Σκληρή δουλειά και διεκδίκηση για ένα καλύτερο, δικαιότερο μέλλον για τους Εβρίτες»

Συνέντευξη με την υποψήφια Βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Χρυσή Μπαχαρίδου

Της Κικής Ηπειρώτου

Αποφασισμένη για σκληρή δουλειά και διεκδίκηση, προκειμένου να προσφέρει στους Εβρίτες αυτά που τους αξίζουν, είναι η υποψήφια Βουλευτής Έβρου με τη Νέα Δημοκρατία Χρυσή Μπαχαρίδου. Η κα Μπαχαρίδου μοιράζεται σήμερα με τη «ΓΝΩΜΗ
σκέψεις και προτάσεις για ζητήματα που απασχολούν έντονα τους κατοίκους της περιοχής, τα οποία μπορούν να επιλυθούν μέσα από την εφαρμογή του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στα σημαντικά πλεονεκτήματα του νομού και κυρίως στους ίδιους τους πολίτες, τους οποίους δηλώνει έτοιμη να εκπροσωπήσει στη Βουλή, εφόσον την τιμήσουν με την ψήφο τους. Άλλωστε, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «η σημαντικότερη μας επένδυση πρέπει να είναι στους ίδιους τους ανθρώπους».

Η συνέντευξη

Κυρία Μπαχαρίδου, παρατηρείται μία στροφή σε άτομα νεαρών ηλικιών. Θεωρείται την ηλικία σας μειονέκτημα;

Είμαι 33 χρονών, στην ηλικία που θεωρείται παραγωγική για τον άνθρωπο, οπότε πιστεύω ότι είμαι στην κατάλληλη ηλικία για να δουλέψω ενεργά και παραγωγικά για τον τόπο μου. Είναι αλήθεια ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει εμπιστοσύνη στους νέους ανθρώπους και το απέδειξε έμπρακτα με το ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών, όπου μου έκανε την μεγάλη τιμή να με εντάξει. Δυστυχώς, οι νέοι της ηλικίας μου, παρά το γεγονός ότι διανύουν την ηλικία, όπου μπορούν να δουλέψουν και να προσφέρουν, δεν έχουν ευκαιρίες για να το κάνουν. Από την άλλη, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, θέλουν να δουν εμάς τους νεότερους να δουλεύουμε και να προσφέρουμε. Αυτά αντιλαμβάνομαι από την συνεχή επαφή μου με τον κόσμο στον Έβρο, και πιστεύω ότι μέσω της πολιτικής και της συμμετοχής στα κοινά μπορώ να δουλέψω σκληρά και να προσφέρω στους συμπολίτες μου αυτά που τους αξίζουν!

Η εύκολη και προσωρινή λύση είναι να δίνεις επιδόματα και ελαφρύνσεις σε έναν άνεργο, το μεγάλο στοίχημα όμως είναι να τον εντάξεις στην αγορά εργασίας και να εργαστεί σε μία θέση σταθερή και καλά αμειβόμενη, για να μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια.

Ποιες ομάδες πολιτών στον Έβρο πιστεύετε πως αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες; Πώς μπορούν αυτές να επιλυθούν;

Όλοι οι κάτοικοι σε όλο το μήκος του νομού αντιμετωπίζουν προβλήματα, τα οποία επιζητούν άμεσες και σίγουρες λύσεις και όχι προσωρινά «μπαλώματα» πάνω στο πρόβλημα. Η εύκολη και προσωρινή λύση είναι να δίνεις επιδόματα και ελαφρύνσεις σε έναν άνεργο, το μεγάλο στοίχημα όμως είναι να τον εντάξεις στην αγορά εργασίας και να εργαστεί σε μία θέση σταθερή και καλά αμειβόμενη, για να μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια. Η οικονομία και ειδικότερα η ανεργία στους νέους και παράλληλα οι αγρότες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν αντέχουν άλλο, είναι σημαντικά θέματα που ταυτόχρονα επηρεάζουν και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας. Αλλά, είναι και θέματα που μπορούν να επιλυθούν και εκεί στοχεύει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Με την μείωση του ΦΠΑ, δίνεται μια μεγάλη ανάσα στους επαγγελματίες και στους αγρότες. Παράλληλα, δίνονται κίνητρα σε επιχειρήσεις με σκοπό την δημιουργία νέων και σταθερών θέσεων εργασίας. Αλλά, και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στηρίζονται, με πρόσθετη βοήθεια από το κράτος, με μείωση της φορολογίας, σταθερούς πόρους από προγράμματα ενίσχυσης για τον πρωτογενή τομέα, αλλά και εργαλεία για την ανάπτυξη των συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών. Στηρίζοντας ουσιαστικά τις επιχειρήσεις και τον πρωτογενή τομέα, στηρίζουμε την ουσιαστική οικονομική πηγή του τόπου και φυσικά συμβάλλουμε στην δημιουργία θέσεων εργασίας. Παράλληλα, δίνουμε και μια λύση σε ένα άλλο μεγάλο θέμα που ταλαιπωρεί την χώρα μας, αλλά και τον Έβρο, το δημογραφικό.

Η μοναδική μας κουλτούρα, ο πολιτισμός, οι ευαίσθητες προς τα κοινωνικά θέματα τοπικές κοινωνίες, είναι αυτά που μας χαρίζουν μοναδικότητα και σε αυτό πρέπει να επενδύσουμε. Η σημαντικότερη μας επένδυση πρέπει να είναι στους ίδιους τους ανθρώπους.

Μιλώντας για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στον νομό, ποιο θεωρείτε ως το σοβαρότερο που επιζητεί άμεσα λύση;

Μιλώντας για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στον νομό, ποιο θεωρείτε ως το σοβαρότερο που επιζητεί άμεσα λύση;

Το δημογραφικό που ήδη σας ανέφερα, αποτελεί σίγουρα ένα από τα προβλήματα, για τα οποία δεν μπορούμε να χάνουμε άλλο χρόνο, καθώς η συνεχώς αυξανόμενη ερήμωση των χωριών μας αποτελεί πληγή για τον καθένα μας. Ένα μεγάλο σκέλος του μπορεί να λυθεί μέσω των νέων θέσεων εργασίας. Όμως δεν αρκεί μόνο αυτό. Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας προσφέρει ουσιαστική βοήθεια για τους γονείς, κίνητρα στους νέους να δημιουργήσουν οικογένεια, αλλά υποστηρίζει και την στήριξη των παιδιών μελλοντικά. Αυτά επιτυγχάνονται με το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, την αύξηση του ορίου του αφορολόγητου, την επαναφορά των επιδομάτων για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες και την ευελιξία των αδειών εγκυμοσύνης και λοχείας. Ακόμη, με τις αλλαγές για την προσχολική και σχολική ζωή του παιδιού και την δέσμευση πως κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικών σταθμών, αποτελούν μια ανάσα για τους εργαζόμενους γονείς πόσω μάλλον για τις μονογονεϊκές οικογένειες, όπου ο ένας γονιός είναι ζωτικό να μπορεί να εργάζεται με λιγότερες έννοιες για το παιδί του.

­Πέρα όμως από όσα βιώνει ο Έβρος μαζί με την υπόλοιπη χώρα, έχει και τα δικά του μοναδικά ζητήματα, ιδιαιτερότητες που πρέπει να προσεγγίζουμε μοναδικά. Σαν μόνιμος κάτοικος της περιοχής, που έχω περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου στην περιοχή και ακόμη συνεχίζω να ζω και να εργάζομαι εδώ, γνωρίζω καλά ό,τι αφορά τους κατοίκους του νομού από τον οποίο ξεκινάει η Ελλάδα. Η μοναδική μας κουλτούρα, ο πολιτισμός, όπως διατηρείται και εκφράζεται τοπικά, οι ευαίσθητες προς τα κοινωνικά θέματα τοπικές κοινωνίες, είναι αυτά που μας χαρίζουν μοναδικότητα και σε αυτό πρέπει να επενδύσουμε. Μέσω εκδηλώσεων και στοχευμένων δράσεων, αξιοποιώντας κατάλληλα την μοναδική γεωπολιτική θέση του νομού μας και με στόχευση στον τουρισμό, μπορούμε να έχουμε κέρδος, αρχικά στους επαγγελματίες και στην τοπική οικονομία, αλλά και να καταφέρουμε να αφήσουμε ανεξίτηλο το αποτύπωμά μας, εντός και εκτός συνόρων. Η σημαντικότερη μας επένδυση, λοιπόν, πρέπει να είναι στους ίδιους τους ανθρώπους.

Μόνο με την δική σας ψήφο και την στήριξή σας θα μπορέσουμε να κάνουμε πράξη ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Δουλεύοντας εμείς για εμάς θα πάμε τον Έβρο και την Ελλάδα μία γενιά μπροστά!

Απευθυνόμενη στους πολίτες, μιλάτε και περιγράφετε το όραμά σας για ένα καλύτερο μέλλον. Πιστεύετε ότι είναι εφικτό να γίνει πράξη η αλλαγή που οραματίζεστε;

Για να επιτύχουμε και να καταφέρουμε ένα καλύτερο και δικαιότερο μέλλον για τους Εβρίτες δύο είναι οι δρόμοι: σκληρή δουλειά και διεκδίκηση. Να μπορέσουμε να  μεταφέρουμε όσα μας απασχολούν και να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Είμαι πρόθυμη και έτοιμη να δουλέψω και να γίνω η φωνή των συμπολιτών μου στο ελληνικό κοινοβούλιο, αν με εμπιστευτούν με την ψήφο τους. Απευθυνόμενη σε αυτούς, θέλω να τους πω τα εξής: Ζω δίπλα σας και ανάμεσά σας, βιώνω και εγώ τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε καθημερινά και εσείς. Αφουγκράζομαι καθημερινά όσα σας απασχολούν γιατί αυτός πρέπει να είναι και ο σκοπός ενός πολιτικού: να ακούει τους πολίτες και να δουλεύει για αυτούς και αυτός είναι και ο δικός μου σκοπός. Μόνο με την δική σας ψήφο και την στήριξή σας θα μπορέσουμε να κάνουμε πράξη ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Δουλεύοντας εμείς για εμάς θα πάμε τον Έβρο και την Ελλάδα μία γενιά μπροστά!

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο