Χωρίς ζεστό νερό και ρεύμα οι φοτητικές εστίες της Ξάνθης

Για απαράδεκτη στάση του πανεπιστημίου κάνουν λόγο φοιτητές

Για τις συνθήκες που επικρατούν στις εστίες του ΔΠΘ στην Ξάνθη διαμαρτύρονται οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική στο Σύλλογο Οικοτρόφων Φοιτητών.

Σε σχετική τους ανακοίνωση κάνουν λόγο για απαράδεκτη κατάσταση, στρέφοντας τα βέλη της κριτικής τους προς τη διοίκηση του πανεπιστημίου, «που εφαρμόζοντας διαχρονικά τις πολιτικές των κυβερνήσεων αφήνει τις εστίες να ρημάζουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των φοιτητών:

«Τις τελευταίες μέρες προκύπτουν διακοπές ρεύματος σε διάσπαρτα δωμάτια στις εστίες ενώ ένα ολόκληρο κτήριο δεν έχει εδώ και τρεις μέρες ζεστό νερό. Αποκορύφωμα ήταν η διακοπή ρεύματος σε δωμάτια στο κτήριο Α2 από την Παρασκευή 20/01 η οποία επιδιορθώθηκε την Κυριακή 22/01.

Η απάντηση της μέριμνας είναι άκρως απαράδεκτη. Με δικαιολογίες όπως δεν υπάρχει εφεδρικός ηλεκτρολόγος μέσα στο σαββατοκύριακο για να αναλάβει την επιδιόρθωση της βλάβης ή πως δεν υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός και λόγω γραφειοκρατίας θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι τη Δευτέρα πέταξαν τις ευθύνες από πάνω τους. Δηλαδή, μέσα στο καταχείμωνο χωρίς επαρκή θέρμανση και χωρίς ρεύμα να κάνουμε και μπάνιο με κρύο νερό!

Μέχρι και να κάτσουμε για δυο ολόκληρες μέρες στους κοινόχρηστους χώρους που έχουν ρεύμα μας είπαν μέχρι… να βρεθεί λύση, την ίδια ώρα που μας απομονώνουν στις εστίες στη μέση του πουθενά καθώς τα δρομολόγια των λεωφορείων είναι μόλις 6(!!!) το Σάββατο και την Κυριακή και μάλιστα επί πληρωμή, ενώ η εξεταστική έχει ήδη ξεκινήσει. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του πανεπιστημίου που εφαρμόζοντας διαχρονικά τις πολιτικές των κυβερνήσεων αφήνει τις εστίες να ρημάζουν καθώς η συντήρηση αποτελεί κόστος.

Καταγγέλλουμε και την λειτουργία του με επιχειρηματικά κριτήρια βάζοντας εργολάβους σε όλες τις φοιτητικές παροχές και τσακίζοντας τις ανάγκες μας που μπαίνουν στο ζύγι κόστους-οφέλους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως δεν υπάρχει μόνιμα προσωπικό τεχνικής υπηρεσίας με όλα τα εργασιακά δικαιώματα στην πανεπιστημιούπολη για οποιαδήποτε βλάβη ή ότι δεν υπάρχει αποθήκη με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και ανταλλακτικά για να άμεση επιδιόρθωση τους.

Απαιτούμε:

Να λυθεί το ζήτημα με το ζεστό νερό Πλήρως στελεχωμένο προσωπικό τεχνικής υπηρεσίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα

Να δοθεί έκτακτο κονδύλι για τη δημιουργία αποθήκης με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την άμεση επιδιόρθωση βλαβών και τη συντήρηση των εστιών».

Πηγή : www.paratiritis-news.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο