Μπαράζ συλλήψεων για ναρκωτικά σε Σαμοθράκη, Δράμα & Θάσο

Για ακόμη μία φορά οι Λιμενικές αρχές Αλεξανδρούπολης και πιο συγκεκριμένα η Ομάδα Δίωξης προχώρησε σε συλλήψεις που σχετίζονται με την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι συλλήψεις αφορούσαν τρεις άνδρες & πραγματοποιήθηκαν νωρίς το πρωί της Τρίτης, 2/8 και Τετάρτης, 3/8 με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ-9 “ΔΙΑΣ Ν. 032”.

Ειδικότερα συνελήφθησαν: 47χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκε στην κατοχή του μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 30,5 γραμμαρίων, 

23χρονος ημεδαπός, διότι διαπιστώθηκε ότι έφερε μία αυτοσχέδια συσκευασία από αλουμινόχαρτο, περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 0,7 γραμμαρίων,

-4χρονος ημεδαπός, διότι διαπιστώθηκε ότι έφερε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 19,5 γραμμαρίων

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν όλες οι παραπάνω ναρκωτικές ουσίες και πρόκειται να αποσταλούν στη Χημική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης.

ΔΡΑΜΑ & θΑΣΟΣ

Τις ίδιες ακριβώς ημέρες δηλαδή στις 3 & 4 Αυγούστου συνελήφθησαν σε Δράμα & Θάσο έξι ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας και Καβάλας,

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνης, στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας και της Καβάλας, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια αυτής εντοπίστηκαν δύο ημεδαποί να μεταβαίνουν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε περιοχή της Καβάλας, όπου σε εξωτερικό χώρο εναπόθεσαν μία συσκευασία με ναρκωτικά και συνέχισαν την πορεία τους με κατεύθυνση τη Δράμα.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες και κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών “VERA”, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες στο εσωτερικό  του οχήματος και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 12,3 γραμμαρίων.  Ακολούθως εντοπίσθηκε και συνελήφθη και ο τρίτος δράστης, ο οποίος μετέβη στο παραπάνω σημείο εναπόθεσης των ναρκωτικών για την παραλαβή τους και συγκεκριμένα μία νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους 10,4 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν συνολικά 22,7 γραμμάρια κοκαΐνης και το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα 4/8 τις πρώτες πρωινές ώρες στην Δράμα οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν έναν ακόμη ημεδαπό, διότι τον εντόπισαν να κατέχει μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, την οποία κατάσχεσαν.

Σε τέσσερις περιπτώσεις, την 3-8-2022 σε περιοχές της Θάσου, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, συνέλαβαν τέσσερις ημεδαπούς διότι κατείχαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβη, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Την προανάκριση ενεργούν τα Τμήματα Ασφάλειας Δράμας και Καβάλας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο