Αποστολάκης για Έβρο: «Οι πολίτες δεν πρέπει να το παίζουν σερίφηδες»

Την ανησυχία του για τον κίνδυνο ατυχήματος στον Έβρο λόγω της παρουσίας οπλισμένων πολιτών που εμπλέκονται στη φύλαξη των συνόρων εξέφρασε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο ο πρώην υπουργός Άμυνας και Ναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Μιλώντας για τον κίνδυνο ατυχήματος, όπως κάποιου τραυματισμού, και το αν είμαστε σε θέση ως χώρα να το ελέγξουμε, ο κ. Αποστολάκης εκτίμησε ότι «τα σώματα ασφαλείας είναι πολύ προσεκτικά και αν γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι ατύχημα καθώς πρόκειται για συμπλοκές». Πρόσθεσε ότι η ανησυχία του είναι «η εμπλοκή και υποστήριξη των πολιτών οι οποίοι δεν είναι εκπαιδευμένοι και δεν ακολουθούν κανόνες. Χρειάζεται προσοχή. Οι πολίτες δεν πρέπει να το παίζουν σερίφηδες».

Για το πόσο μπορεί να αντέξει η Ελλάδα την πίεση στον Έβρο, ο ναύαρχος Αποστολάκης είπε ότι το αποτέλεσμα (απόκρουσης μεταναστευτικών ροών) ανεβάζει την ψυχολογία του κόσμου.

«Δεδομένου ότι τα έξοδα είναι πολλά και ότι υπάρχει και ο παράγοντας κόπωση, πρέπει να ζητάμε και τη βοήθεια της Ε.Ε. που ανταποκρίθηκε τουλάχιστον στις πρώτες υποσχέσεις και μένει να δούμε πότε θα υλοποιηθούν», είπε ο κ. Αποστολάκης.

Γ.Π.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο