room-to-grow-bnner

Απονεμήθηκε στον Βασίλη Κάργα το Βραβείο «Μαρκίδες Πούλιου 2019»

Ενας άνθρωπος «διαμάντι» στον χώρο της Θρακιώτικης δημοσιογραφίας, που έχει γράψει μια πολύ σημαντική διαδρομή στον χώρο της ενημέρωσης από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Βασίλης Κάργας, τιμήθηκε με το Βραβείο «Μαρκίδες Πούλιου 2019» κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Πρωτεργάτης της εφημερίδας ΓΝΩΜΗ, ο Βασίλης Κάργας, μέσα από τη δουλειά και το έργο του, κατέγραψε τις κορυφαίες σελίδες στην ιστορία του τόπου μας εδώ και μια 30ετία, ανέδειξε σημαντικές πτυχές του Έβρου και των προσώπων που ξεχώρισαν αυτά τα χρόνια σε διαφόρους τομείς, ενώ ήταν ο εμπνευστής σημαντικών θεσμών όπως το Πανελλήνιο δημοσιογραφικό συνέδριο στη Σαμοθράκη και η Συνάντηση Νέων του Αρδα στις Καστανιές.

Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας του Ιδρύματος, Τάσος Ρέτζιος, «επιβραβεύεται έτσι η επίμονη και συστηματική προσπάθεια να αναδειχθεί μέσω της δημοσιογραφίας η σπουδαιότητα της περιφέρειας».

«Στο πρόσωπό μου τιμούνται όλοι οι δημοσιογράφοι που ασκούν το έργο τους στις απαιτητικές και ιδιαίτερες συνθήκες της περιφέρειας», είπε ο τιμώμενος ευχαριστώντας για τη βράβευση.

Όπως σημειώνει η Μαρία Παπαδοπούλου, για τον τιμώμενο, ο πρόεδρος της Ενωσης Νίκος Καρράς σημείωσε ότι πριν από 30 χρόνια όταν είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια διεύρυνσης της Ένωσης στην περιφέρεια, «το πρώτο αποκούμπι που βρήκαμε ήταν στην Αλεξανδρούπολη και στο πρόσωπο του Βασίλη Κάργα». Τότε – συνέχισε ο κ. Καρράς – «μπήκε η ιδέα για να αξιοποιηθεί το ακριτικό νησί της Σαμοθράκης και να αρχίσει μια ετήσια συνάντηση του συνόλου των δημοσιογράφων (…)».
«Θεωρώ ότι και η τιμή και το βραβείο ανήκουν σε όλους τους ανθρώπους του Τύπου που ζουν και δημιουργούν στις απαιτητικές και ιδιαίτερες συνθήκες της περιφέρειας», είπε ο τιμώμενος ευχαριστώντας για τη βράβευση.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου απευθυνόμενος στα μέλη της Ενωσης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα είναι αρωγός στην προσπάθεια αναβίωσης του δημοσιογραφικού συνεδρίου της Σαμοθράκης.

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΕΣΗΕΜΘ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) στην καθιερωμένη εκδήλωση που διοργανώνει κάθε χρόνο ανήμερα τα Θεοφάνια.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, ο πρόεδρος της Ένωσης, N. Καρράς, μιλώντας στους παρισταμένους αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές με τις  οποίες υποδέχεται την καινούργια χρονιά η Ένωση, ανοίγοντας τις πόρτες της σε όλους όσους ασκούν δημοσιογραφικό έργο. Όπως είπε, χάρη στην τροποποίηση του Καταστατικού της η ΕΣΗΕΜ-Θ γίνεται πιο αντιπροσωπευτική, αποκτά μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ και ανανεώνεται. «Αυτά είναι όπλα στην προσπάθεια να αποκαταστήσουμε τον πιο κρίσιμο δείκτη για την άσκηση του επαγγέλματός μας: την εμπιστοσύνη του κοινού στη δημοσιογραφία», τόνισε.

Ο γενικός γραμματέας της ΕΣΗΕΜ-Θ, Β. Κοντογουλίδης, τόνισε ότι η Ένωση ανιχνεύει πια νέους δρόμους για να υπηρετήσει τα μέλη της και να υπερασπιστεί την άσκηση του δημοσιογραφικού έργου.

Στην κοπή πίτας της ΕΣΗΕΜ-Θ παρόντες ήταν: Ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θόδωρος Καράογλου, ο γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές ΝΔ Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Δημήτρης Κούβελας, Άννα Ευθυμίου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Χαράλαμπος Καστανίδης, ο Ζ’ αντιπρόεδρος της  Βουλής, βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Απόστολος Αβδελάς, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης ΜΕ Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνίας (εκπρόσωπος ΠΚΜ) Ευστάθιος Αβραμίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Βάνης, ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Αβαρλής, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυζιρίδης, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιωάννα Κοσμοπούλου, Σπύρος Βούγιας, Ανδρέας Κουράκης, ο Ταξίαρχος Χαράλαμπος Θεοχάρης, βοηθός Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ο συνταγματάρχης Ευστάθιος Κοκκινίδης ως εκπρόσωπος του  Γ’ΣΣ, ο πρόεδρος συνδέσμου εκδοτών Β. Ελλάδος Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Αναστάσιος Φωκιανίδης.

Γ.Π.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο