Απογραφή 2021: Τρέχουν οι αιτήσεις για απογραφείς, χιλιάδες οι θέσεις, πώς θα πληρωθούν

H ΕΛΣΤΑΤ αναζητά συνεργάτες για την απογραφή του 2021. Δεκάδες χιλιάδες οι απασχολούμενοι, πώς θα πληρωθούν.

Τους 80.000 θα φτάσουν οι απογραφείς που θα απασχολήσει οι ΕΛΣΤΑΤ για την Απογραφή του 2021. Πρόκειται για Τακτικούς, Ειδικούς και Εφεδρικούς. Οι εφεδρικοί θα ανέλθουν σε 15.000 καθώς εκτιμάται ότι θα χρειαστεί να αντικαταστήσουν απογραφείς που τυχόν θα παραιτηθούν κατά τη διάρκεια των απογραφικών εργασιών.

Οι απογραφείς θα ξεκινήσουν να απασχολούνται στα μέσα Οκτωβρίου για τη διανομή των κωδικών που θα χρησιμοποιηθούν για την αυτοαπογραφή του πληθυσμού και θα ολοκληρώσουν την εργασία τους εντός δύο μηνών, με την καταχώριση και τον ποιοτικό έλεγχο των στοιχείων για την παράδοση του απογραφικού υλικού στον αρμόδιο επόπτη.

Οι απογραφείς θα αποζημιώνονται κατά συμπληρωμένο (είτε μέσω αυτοαπογραφής είτε μέσω συνέντευξης), ελεγμένο και ορθώς καταχωρισμένο στην ηλεκτρονική εφαρμογή ερωτηματολόγιο

  • κατοικίας,
  • ατόμου που διαμένει μόνιμα στην κατοικία
  • ατόμου που έχει μεταναστεύσει στο εξωτερικό από το 2010 και μετά.

Σε περιορισμένο αριθμό περιπτώσεων, προβλέπεται ειδική πρόσθετη αποζημίωση για κάθε ανθρωποημέρα απασχόλησης Απογραφέα που θα χρειαστεί να μεταβεί σε νησί διαφορετικό από αυτό της μόνιμης κατοικίας του, λόγω έλλειψης Απογραφέων στο νησί αυτό. Στην αποζημίωση συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ, όπου προκύψει.

apozimiosi

Στην αμοιβή των ερωτηματολογίων των ανωτέρω Ενοτήτων Α1, Α2 και Α3, συμπεριλαμβάνονται, τυχόν δαπάνες μετακίνησης, τηλεφωνίας και χρήση διαδικτύου (internet) για τη συμπλήρωση και υποβολή των ερωτηματολογίων. Κατά συνέπεια, πέραν των ανωτέρω αμοιβών ανά ερωτηματολόγιο, η ΕΛΣΤΑΤ ουδεμία άλλη υποχρέωση έχει.

Οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι θα απασχοληθούν από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο, καλούνται να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως τις 27 Σεπτεμβρίου

dikaiologitika.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο