Από Βουλγαρία έρχεται το νέο πλήγμα στον τουρισμό της Θράκης;

«Βόμβα» που αναμένεται να πλήξει τον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας, ιδίως της Θράκης, «πέταξε» η υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας Νικολίνα Ανγκέλοβα, τονίζει δημοσίευμα του Διονύση Βοργιά στην εφημερίδα «Χρόνος».

Όπως μετέδωσαν βουλγάρικα ΜΜΕ, σε διευρυμένη σύσκεψη στη Βουλγαρία για τον κορωνοϊό, κατά την οποία εξετάστηκαν κι οι τουριστικές προεκτάσεις στη Βουλγαρία, η κα Ανγκέλοβα προειδοποίησε τους Βούλγαρους πολίτες που θα επιλέξουν να περάσουν τις διακοπές τους σε Ελλάδα ή Τουρκία ότι «αφότου γυρίσουν στην χώρα (εν. τη Βουλγαρία) θα πρέπει να παραμένουν σε 14ημερη καραντίνα».

Σύμφωνα με «κύκλους» πάντως, η κίνηση αυτή δεν αφορά μόνο τον κορωνοϊό, αλλά «μεταφράζεται» ως μία πρωτοβουλία στήριξης του εγχώριου τουρισμού της Βουλγαρίας. Υγειονομικά μιλώντας όμως, η υπουργός Τουρισμού της γείτονος δήλωσε:  «Το πιο σημαντικό πράγμα αυτή τη στιγμή είναι να παρακολουθούμε την διασπορά του κορωνοϊού, προκειμένου να εκτιμήσουμε το πώς θα ανοίξουν τα σύνορα για τους τουρίστες».

Εν τω μεταξύ, το άνοιγμα κατά προτεραιότητα του συνοριακού σημείου διέλευσης Μακάζα – Νυμφαία, ζητάει με επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών και τον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

«Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, ο οδικός τουρισμός μπορεί βοηθήσει ώστε να υπάρξει κάποια στοιχειώδης έστω τουριστική κίνηση», αναφέρεται στην επιστολή, όμως φαίνεται ότι οι ξενοδόχοι έχουν υπολογίσει χωρίς… τον ξενοδόχο, δηλαδή το Υπουργείο Τουρισμού της Βουλγαρίας που φαίνεται διαθέσιμο να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να ενισχύσει τον εγχώριο τουρισμό της Βουλγαρίας.

«Θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε πότε αναμένεται το άνοιγμα των συνόρων, ποια τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι τυχόν περιορισμοί που σχεδιάζετε να επιβάλλετε κατά την άφιξη των τουριστών, καθώς και αν εξετάζετε το ενδεχόμενο να ανοίξετε όλους ή ορισμένους μόνο από τους συνοριακούς σταθμούς της χώρας», αναφέρεται επίσης μεταξύ πολλών στο κείμενο των ξενοδόχων.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του