Από το «καταφύγιο» αδέσποτων της Σπάρτης στην ζεστασιά της Αλεξανδρούπολης 

Άρρωστα και ταλαιπωρημένα σκυλάκια από το κολαστήριο φιλοξενεί πλέον το δημοτικό μας καταφύγιοΣε λειτουργία η ιστοσελίδα για υιοθεσία αδέσποτων  

Της Κικής Ηπειρώτου  

Από το «καταφύγιο» αδέσποτων – κολαστήριο της Σπάρτης, μετά από ένα μεγάλο ταξίδι, τέσσερα ταλαιπωρημένα σκυλάκια θα βρουν τη φροντίδα και τη ζεστασιά που τόσο τους έχει λείψει στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα στο καταφύγιο του Δήμου, το οποίο άνοιξε τις πόρτες τους για να τα υποδεχθεί.
Όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελίες για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν στο δημοτικό κυνοκομείο στη Σπάρτη. Σκυλιά δεμένα με αλυσίδες χωρίς χώρο να κινηθούν. Σκυλιά μέσα σε κλουβιά να ζουν μέσα στα περιττώματά τους. Άρρωστα, υποσιτισμένα, σκελετωμένα, γεμάτα πληγές, έτοιμα να πεθάνουν, με κάποια ήδη να είναι νεκρά, όταν εμφανίστηκαν οι εθελοντές. Φιλοζωική οργάνωση  κατήγγειλε την κακοποίηση ζώων, με αποτέλεσμα να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση. Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Σπάρτης και δύο άλλα άτομα, με την κατηγορία της κακοποίησης ζώων στα δημοτικά κυνοκομεία. Πολλά ζώα μεταφέρθηκαν στην Αθήνα για θεραπεία, κάποια τα κατάφεραν, κάποια άλλα όχι. Δημιουργήθηκε μία τεράστια αλυσίδα αγάπης, με φιλοξενίες και υιοθεσίες, ενώ σήμερα η κατάσταση είναι καλύτερη, δίχως να λείπουν τα προβλήματα και να έχουν καλυφθεί όλες οι ανάγκες. Ασυγκίνητοι μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν έμειναν οι άνθρωποι του δημοτικού καταφυγίου Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν όσους παλεύουν για τα αδέσποτα της Σπάρτης. Μετά το «πράσινο φως» που έδωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, ο πληθυσμός του καταφυγίου της Αλεξανδρούπολης αυξήθηκε κατά 4 ταλαιπωρημένες ψυχές, που έφτασαν από τη Σπάρτη!  

Δείτε την ανάρτηση του καταφυγίου αδέσποτων του Δήμου Αλεξανδρούπολης: 

«Τις εικόνες που είδαμε όλοι στο κολαστήριο της Σπάρτης δε θα τις αναλύσουμε, γιατί αφενός τις έχουμε αποτυπωμένες  στο μυαλό μας κι αφετέρου θέλουμε να κλείσουμε τη μέρα με αισιοδοξία. Θα σας πούμε μόνο πως 4 ψυχές από τη μακρινή Σπάρτη “μεταδημότευσαν” στην Αλεξανδρούπολη γιατί δε θα μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι όταν το Zero Stray Pawject  και οι απίστευτοι εθελοντές φιλόζωοι της Σπάρτης εξέπεμψαν SOS. Ρωτήσαμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε και μας ζήτησαν δειλά φιλοξενία κάποιου ζώου.  Τους είπαμε πως μπορούμε να αναλάβουμε τέσσερα άρρωστα, να καλύψουμε τις αγωγές τους και να ζήσουν στο καταφύγιο μας μια καλύτερη ζωή.  Το βράδυ του Σαββάτου οι νέοι ένοικοι του ΚΑΖ έφτασαν και σας τους παρουσιάζουμε. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης  για την μεγαλοψυχία του και το “πράσινο φως” που μας έδωσε. Stamatina Stamatakou, Marsha Dimopoulou, Effie Aslanidis, zero stray pawject, smart paws ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη. Θα βάλουμε τα δυνατά μας να καλυτερεύσει η υγεία τους και να τα κάνουμε να ξεχάσουν την κόλαση που έζησαν. Μια μεγάλη αγκαλιά απ’ όλους μας για αυτό που κάνετε». 

Ιστοσελίδα για υιοθεσίες αδέσποτων 

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, η Κοινότητα Αλεξανδρούπολης, το Καταφύγιο Αδέσποτων  Ζώων Συντροφιάς Δήμου Αλεξανδρούπολης και οι πολύτιμοι εθελοντές καταβάλουν κάθε δυνατή φροντίδα για όλα αυτά τα ζώα που ακούσια βρέθηκαν χωρίς στέγη.  Μάλιστα ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ενισχύει ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων μέσα από την ιστοσελίδα του: alexpolis.gr/strays/
Στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά το ζήτημα των αδέσποτων ζώων και στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη, μέσω της παρούσας ιστοσελίδας, και κατ’ εφαρμογήν του Νόμου 4830/21, να υιοθετήσει ένα αδέσποτο ζώο, να ενημερωθεί για τη διαδικασία μιας νόμιμης υιοθεσίας και υπεύθυνης κηδεμονίας καθώς και για τον καινούριο Νόμο 4830/21. Μέσω της ιστοσελίδας θα ανακοινώνονται επίσης μελλοντικά events που θα αφορούν στη φιλοζωία και γενικά την έμπρακτη στήριξη του δικαιώματος των ζώων στη ζωή. 
Σκοπός του προγράμματος που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή, παραμένει πάντα η σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων  μέσω της ενημέρωσης των πολιτών, της σίτισης, της περισυλλογής, της καταγραφής, της σήμανσης, της στείρωσης, του εμβολιασμού, των φιλοξενιών, των υιοθεσιών των αδέσποτων, καθώς και της συνεργασίας της Δημοτικής αρχής  με εθελοντές και φιλοζωικά σωματεία. 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο